Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kalle Könkkölä selvittää vaihtoehtoja vammaispalveluiden säästöiksi

Sosiaali- ja terveysministeriö
12.5.2016 10.07
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut Kynnys ry:n toiminnanjohtaja Kalle Könkkölän selvittämään tapoja toteuttaa vammaispalveluihin kohdistuvia säästöjä. Lähtökohtana on taata vammaisille henkilöille myös tulevaisuudessa riittävät palvelut.

Säästöt ovat osa hallituksen reformia, jolla kuntien kustannuksia karsitaan vähentämällä niiden tehtäviä ja velvoitteita. Selvitystyön tavoitteena on löytää vaihtoehtoja hallituksen linjaamille säästöille.

Lisäksi toimeksiantoon kuuluu, että selvityshenkilö

  • arvioi ehdotustensa kustannusvaikutukset asiakkaille ja palveluista vastaaville toimijoille yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa
  • laatii ehdotustensa pohjalta vammaispalveluja koskevan erityislain soveltamisalaa koskevat säännösehdotukset sekä
  • arvioi, onko nykyinen vammaispalveluja koskeva asiakasmaksulainsäädäntö tarkoituksenmukainen.

Selvitystyön tuloksia hyödynnetään vammaislainsäädännön uudistamisessa.

Könkkölä tavoittelee hyvää keskustelua

Kalle Könkkölä kertoo, että hän ryhtyy tekemään selvitystyötä avoimin mielin. Hänen tarkoituksenaan on saada aikaan keskustelua, ja hän aikoo järjestää kierroksen, jonka aikana kuullaan niin yksityishenkilöitä kuin järjestöjenkin edustajia.

– Avaan sunnuntaina 15.5. Facebookissa Selvitysmies-nimisen sivun, jossa jokainen voi kertoa, millaisia säästöjä itse painottaisi. Kannustan sivullani keksimään ratkaisuja säästöistä valittamisen sijaan, kertoo Könkkölä.

– Lisäksi aiomme tehdä selvitystyössä minua auttavan Annina Heinin kanssa muun muassa webropol-kyselyjä eri teemoista, Könkkölä suunnittelee.

Selvitysaika on 15.5.–15.10.2016.

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Jaana Huhta, STM, p. 0295 163 407, [email protected]
toiminnanjohtaja Kalle Könkkölä, Kynnys ry, p. 0500 503 516, [email protected]

Sivun alkuun