Hoppa till innehåll
Media

Slush-tapahtumassa start-upit kuulevat mahdollisuuksista Suomen sote-sektorilla ja maailmalla
Millaisiin ideoihin terveydenhuolto haluaa investoida?

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 4.12.2018 15.03
Uutinen

Julkisen sektorin toimijat ja vakiintuneet terveysteknologia-alan yritykset antavat Slushin sivutapahtumassa konkreettisia esimerkkejä siitä, millaisia hankkeita terveydenhuolto haluaa tulevaisuudessa toteuttaa start-upien kanssa ja millaisia mahdollisuuksia julkisella sektorilla on investoida uusiin ideoihin.

Kasvuyritysten ja julkisen sote-järjestelmän yhteistyötä vauhdittavan tilaisuuden järjestävät Sosiaali- ja terveysministeriö (STM), Business Finland ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Keynote-puheenvuoron tapahtumassa pitää Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus, joka kertoo terveys- ja hyvinvointiteknologian uusimmista trendeistä. Puheenvuoroa ovat kommentoimassa Business Finlandin toimitusjohtaja Pekka Soini sekä sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee.

Tapahtumassa yritykset kuulevat, miten Business Finland voi siivittää idean matkaa tuotteeksi ja maailman markkinoille. Sijoittajat ja terveysalan päätöksentekijät taas antavat palautetta kasvuyrityksille Leijonan luola -henkisessä pitchaus-kilpailussa.

Genomikeskus avaa uusia mahdollisuuksia yrityksille

Muiden aiheiden lisäksi Slush-sivutapahtumassa keskustellaan siitä, millaisia uusia mahdollisuuksia genomitiedon hyödyntäminen avaa yrityksille.

Genomitiedon eli ihmisen koko perimästä saatavan tiedon käyttö terveydenhuollossa yleistyy lähivuosina. Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee parhaillaan Genomikeskusta, joka tarjoaa keskitetyn säilytysratkaisun genomitiedolle. Genomikeskus on uusi asiantuntijakeskus, joka säilyttää genomitietoa ja luo siitä ajantasaisia tulkintoja kansainvälisessä yhteistyössä.

Genomikeskus avaa yrityksille uusia mahdollisuuksia osallistua innovaatioekosysteemin kehittämiseen ja luoda Suomesta kiinnostava liiketoimintaympäristö. Keskuksen kautta genomitieto on saatavissa tutkimuskäyttöön keskitetysti, tietoturvallisesti ja laadukkaasti käsiteltynä. Start-upien on mahdollista tarjota tuotteitaan ja palvelujaan esimerkiksi Genomikeskukselle tai kuluttaja-asiakkaille. 

Avoin data tiedolla johtamisen tueksi

Lisäksi tapahtumassa kerrotaan julkisen sektorin tarjoamasta avoimesta datasta. Muun muassa sote-uudistus luo uusia tarpeita rakentaa järjestelmiä esimerkiksi tietojohtamisen tueksi. THL:n avoimen datan rajapintojen kautta ohjelmistokehittäjät voivat hakea monipuolisesti maakunnittaista tietoa.

THL:llä on Suomen laajimmat terveys- ja sosiaalitiedon avoimet tietovarastot. Avoimet rajapinnat mahdollistavat uusien sovellusten rakentamisen THL:n dataan perustuen. Avoimena datana julkaistavat tiedot eivät sisällä henkilötietoja tai muita salassa pidettäviä tietoja. Dataa avattaessa siitä poistetaan kaikki suorat tunnistetiedot.

Tilaisuutta voi seurata videostriimiltä

https://webcast.reloadmedia.fi/player/?video=S201811231236420

Lisätietoa

Slush 2018 Official Side event: Moving on up – partner with public sector for growth in health

Slush-sivutapahtuma

Jukka Lähesmaa, STM, p. 02951 63139, [email protected]

Marko Lähteenmäki, THL, p. 02952 47189, [email protected]

Genomikeskus

Sandra Liede, STM, p. 02951 63633, [email protected]

Avoin data

Antti Tuomi-Nikula, THL, p. 02952 48645, [email protected]

Tillbaka till toppen