Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Uusi verkkopalvelu kokoaa tiedot osatyökykyisten työllisyyden tueksi

Sosiaali- ja terveysministeriö
30.11.2016 8.30
Uutinen

Verkkopalvelu tarjoaa ajantasaista tietoa asiantuntijoiden, osatyökykyisten ja työnantajien käyttöön. Palvelun kehittäminen on osa hallituksen Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) -kärkihanketta.

Keskiviikkona 30. marraskuuta avataan uusi Osku – Tie työelämään -verkkopalvelu. Palvelu on ajantasainen ja monipuolinen tietopankki osatyökykyisen työllistymisen ja työssä pysymisen tueksi.

Verkkopalvelulla on kolme kohderyhmää: osatyökykyisten apuna työskentelevät asiantuntijat, työnantajat sekä osatyökykyiset itse. Palvelu syntyi tarpeesta koota hajallaan oleva tieto samaan paikkaan.

– Osatyökykyisten tueksi on olemassa paljon erilaisia keinoja, etuuksia ja palveluja. Verkkopalvelu kokoaa nämä tiedot yhteen osoitteeseen, taustoittaa Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihankkeen hankepäällikkö Päivi Mattila-Wiro.

Verkkopalvelun kehittäminen jatkuu palautteen perusteella

Uutta verkkopalvelua kehitetään jatkuvasti myös julkistuksen jälkeen. Palvelun ensimmäinen versio tarjoaa eniten tietoa palvelujärjestelmän asiantuntijoille.

Osatyökykyiset saavat apua muun muassa Kelassa, TE-toimistoissa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon parissa työskenteleviltä ammattilaisilta. Ammattilaisille uusi verkkopalvelu tarjoaa paitsi tietoa, myös esimerkiksi keskustelupalstan, jonka avulla on mahdollisuus saada vertaistukea ja verkostoitua.

Jatkossa palveluun tuotetaan nykyistä enemmän sisältöä osatyökykyisten itsensä sekä työnantajien tueksi.

– Tämän syksyn testauksissa on saatu monenlaisia ideoita palvelun kehittämiseksi. Kehitystyötä jatketaan palautteen pohjalta, Mattila-Wiro kertoo.

Palvelu on rakennettu yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, Kuntoutussäätiön, Vates-säätiön ja Vakuutuskuntoutus VKK ry:n kanssa.

 Lyhyesti

  • Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) on hallituksen kärkihanke, jonka tavoitteena on parantaa osatyökykyisten ihmisten työllisyyttä.
  • Osatyökykyisyys on yksilöllistä ja koskettaa lähes jokaista suomalaista työuran aikana.
  • On yhteiskunnallisesti, taloudellisesti ja inhimillisesti kannattavaa pitää osatyökykyiset työelämässä.
  • Kärkihankkeessa etsitään toimivimmat keinot ja mallit osatyökykyisten tukemiseen ja levitettään tietoa niistä. Kuntoutussäätiön toteuttama verkkopalvelu on yksi keino levittää ja koota tietoa.
  • Kärkihankkeessa kartoitetaan myös mahdollisuuksia työkyvyttömyyseläkkeen ja ansiotulon kannustinloukkujen vähentämiseen.

 

Lisätietoja

  • Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihanke: hankepäällikkö, neuvotteleva virkamies Päivi Mattila-Wiro (STM), p. 0295 163 467, [email protected]
  • Osku - Tie työelämään -verkkopalvelu: projektipäällikkö Kimmo Terävä (Kuntoutussäätiö), p. 040 821 9981, [email protected]

Linkkejä

Sivun alkuun