Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Kiuru: Sote-järjestäjien on valmistauduttava kaikin tavoin mahdolliseen toisen vaiheen korona-aaltoon

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.8.2020 16.46
Tiedote 180/2020

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru tapasi 11. elokuuta videotapaamisessa sairaanhoitopiirien johtajat, johtajaylilääkärit, ylilääkärit ja infektiolääkärit sekä aluehallintovirastojen tartuntataudeista vastaavat lääkärit. Tapaamisen tavoitteena oli keskustella ja valmistella käytännön toimia koronaviruksen torjunnan tehostamiseksi koko maassa. Tapaamisessa oli mukana myös sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen.


Tilaisuudessa keskusteltiin toimenpiteistä, joilla voidaan tehostaa koronavirusepidemian torjuntaa eri skenaarioiden, hybridistrategian toimeenpanon ja tilannekuvan ylläpidon näkökulmista. Ministerit kuulivat myös kunkin sairaanhoitopiirin katsauksen alueiden varautumistoimista. 

Ajankohtaisina asioina tilaisuudessa käytiin läpi myös 10. elokuuta esitellyt uudet maahantulon terveysturvallisuutta koskevat toimet.

Tapaamisessa käytiin läpi parhaillaan koekäytössä olevan mobiilisovelluksen (Koronavilkku) mahdollisuuksia katkaista koronaviruksen aiheuttamia tartuntaketjuja ja auttaa tartuntojen jäljittämistyössä. Sovelluksen käyttöön oton mahdollistava laki tulee voimaan 31.8.2020, ja mobiilisovellus on tarkoitus saada käyttöön syyskuun alussa. 

Keskustelua käytiin myös parhaillaan THL:n valmistelussa olevasta yleisestä kasvomaskisuosituksesta. 

Mukana tapaamisessa olivat sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila, pääjohtaja Markku Tervahauta Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) ja ylijohtaja Markus Henriksson Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta (Valvira) sekä joukko sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n asiantuntijoita.

Lisätietoja:

Kansliapäällikkö Kirsi Varhila, [email protected] 
Erityisavustaja Timo Lehtinen, [email protected]

Sivun alkuun