Hyppää sisältöön
Media

Uuden sosiaalihuoltolain soveltamisopas on ilmestynyt

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 18.6.2015 12.06
Uutinen 35/2015

Uuden sosiaalihuoltolain soveltamisoppaasta on ilmestynyt verkkoversio. Oppaan käyttäjät voivat vaikuttaa lopulliseen sisältöön lähettämällä täydennyspyyntöjä ja kommentteja 10.8.2015 saakka.

Opas on tarkoitettu uuden sosiaalihuoltolain soveltamisen käsikirjaksi kaikille sosiaalihuollon ammattilaisille, yhteistyökumppaneille ja muille sosiaalihuollon toiminnasta kiinnostuneille. Tarkoitus on, että opas antaisi vastauksia kevään 2015 koulutuskierroksen aikana usein esitettyihin kysymyksiin ja arkipäivän työssä esiin tuleviin tilanteisiin.

Sosiaalihuollon asiakasasiakirjoihin ja sosiaalihuollon asiakastiedon kirjaamiseen liittyviin kysymyksiin saa tarvittaessa tietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (www.thl.fi/sostiedonhallinta) sekä Marja Penttilältä sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Jaa vinkkisi ja toiveesi

Opas julkaistaan lopullisessa muodossaan syksyllä, jolloin siitä on saatavissa myös painettu versio. Oppaan lopulliseen sisältöön ehtii siis vielä vaikuttaa. Mahdollisia täydennyspyyntöjä ja kommentteja voi lähettää suoraan hallitusneuvos Lotta Hämeen-Anttilalle viimeistään 10.8.2015.

Uusi sosiaalihuoltolaki uudistaa sosiaalihuollon toimintaa ja palveluprosesseja. Jos haluat jakaa organisaatiosi hyviä käytäntöjä ja malleja, voit laittaa linkkejä ja lisätietoja niistä ministeriöön edelleen jaettavaksi eteenpäin sosiaalihuoltolain soveltamisoppaan julkaisemisen yhteydessä. Vinkit hyvistä käytännöistä ja toimintamalleista voi ohjata sosiaalihuollon erityisasiantuntija Virva Juurikkalalle viimeistään 31.8.2015.  

Koulutusta on tulossa syksyllä

Ministeriö järjestää lastensuojelulain muutoksiin liittyvää koulutusta syksyllä 2015. Koulutuksissa käsitellään keskeisiä lastensuojelun ammattilaisten käytännön työhön liittyviä kysymyksiä. Koulutuksia voi seurata myös verkon kautta omalta koneeltaan. Tarkemmat tiedot koulutuksista tulevat ministeriön sivuille elokuun loppuun mennessä.

Mistä muualta saa neuvoja sosiaalihuoltolain soveltamiseen?

Sosiaali- ja terveysministeriön sivuille on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä. Sivulta löytyvät myös muun muassa kevään 2015 sosiaalihuoltolain soveltamisen koulutuskierroksen diaesitykset sekä linkki koulutuksessa kuvattuun videoon.

Lisätietoja

hallitusneuvos Lotta Hämeen-Anttila, p. 20951 63406, [email protected]
erityisasiantuntija Virva Juurikkala, p. 0295 163 204, etunimi.sukunimi[email protected]
 

sosiaalihuollon asiakasasiakirjat ja asiakastiedon kirjaaminen:
lakimies Marja Penttilä, p. 02951 63404, [email protected]

Sivun alkuun