Hyppää sisältöön
Media

Terveysturvallisuus rajoilla: Matalan riskin maaluettelo 23.8. alkaen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 19.8.2021 13.23
Tiedote 228
Koronatiedotuspiste

Valtioneuvosto on hyväksynyt muutoksen asetukseen, jolla mahdollistetaan Suomeen saapuminen ilman tartuntatautilaissa säädettyjä terveysturvallisuustoimenpiteitä. Asetusmuutos tulee voimaan 23. elokuuta 2021.

Henkilöiltä, jotka saapuvat Suomeen maasta tai alueelta, jossa koronavirustaudin ilmaantuvuus tai muuntuneen viruksen yleisyys ei aiheuta erityistä epidemian leviämisen riskiä, ei edellytetä todistusta saadusta koronavirusrokotussarjasta tai kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronavirustaudis-ta tai covid-19-testiä. 

Asetukseen on tehty muutoksia muuttuneen epidemiatilanteen myötä. Asetuksesta poistetaan Albania, Australia, Bosnia-Hertsegovina ja Romania, koska näissä maissa epidemiatilanne on huonontunut. Asetukseen lisätään Ruotsin Ylitornion kunta, koska kunnassa ei ole havaittu edellisen neljän viikon aikana uusia koronatartuntoja.

Valtioneuvoston asetuksen mukaisia maita, joista Suomeen saapuvilta ei edellytetä testiä tai todistusta, ovat Hongkong, Kiina, Macao, Puola, Taiwan, Unkari, Uusi-Seelanti ja Vatikaani sekä Norjan Omasvuonon, Kaivuonon, Raisin, Koutokeinon, Kaarasjoen, Tenon, Uuniemen ja Etelä-Varangin kunnat sekä Ruotsin Ylitornion kunta. Näissä maissa ja alueilla covid-19-tapausten kahden viikon ilmaantuvuusluku on alle 10 sataatuhatta asukasta kohden. 

Asetusta muutetaan epidemiatilanteiden muuttuessa.

Lisätietoja: 

Mirka-Tuulia Kuoksa, lakimies, STM. [email protected]

Sivun alkuun