Hyppää sisältöön
Media

Kuntainfo: Kunnille tietoa tasa-arvolain uudistuksista

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 25.6.2015 14.25
Uutinen

Tasa-arvolaki uudistui vuoden alussa yhdenvertaisuuslain kokonaisuudistuksen yhteydessä.

Uudistuksen myötä tasa-arvolaissa kielletään sukupuoleen perustuva syrjintä myös silloin, kun se perustuu henkilön sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun. Uusien syrjintäkieltojen tarkoituksena on estää sukupuolivähemmistöön kuuluvien, kuten transsukupuolisten, kokemaa syrjintää.

Viranomaisten, koulutuksen järjestäjien ja työnantajien on ennaltaehkäistävä sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvaa syrjintää ja otettava tämä huomioon tasa-arvosuunnittelussa.

Lakiuudistuksen myötä oppilaitosten tasa-arvosuunnittelu laajenee koskemaan myös perusopetusta.  Myös työpaikkojen tasa-arvosuunnitelmaa koskevia säännöksiä on tarkennettu, jotta ne edistäisivät tehokkaammin naisten ja miesten tasa-arvoa työelämässä.

Tasa-arvolaista ja sukupuolen moninaisuudesta on saatavilla tietoa sosiaali- ja terveysministeriön julkaisemista esitteistä, jotka on suunnattu viranomaisille, oppilaitoksille sekä työpaikoille. Esitteiden lisäksi on julkaistu tietopaketti, joka sisältää sukupuolen moninaisuuteen liittyviä käytännön neuvoja ja kehittämisehdotuksia työpaikoille, oppilaitoksille ja viranomaisille sekä kuvaa syrjintätilanteissa toimimista.

Lisätietoja

Hallitussihteeri Johanna Hautakorpi, p. 0295 163 235, [email protected]

Sivun alkuun