Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Työterveyshuolto otetaan huomioon valinnanvapaustuottajien korvauksissa

Sosiaali- ja terveysministeriö
5.12.2017 15.09
Uutinen

Ihmisten yhdenvertaisuuden näkökulmasta työterveyshuollon asiakkaita ei voida sulkea pois sote-keskuksista jatkossakaan. Työterveyshuollon palvelut eivät kata kaikkea sairaanhoitoa. Asiakkaiden valikointi on kuitenkin pyrittävä estämään tekemällä paljon palveluja tarvitsevasta asiakkaasta kannattava tuottajalle. Maakunnan maksamilla korvauksilla voidaan ohjata tuottajien toimintaa, kirjoittaa johtaja Raija Volk sosiaali- ja terveysministeriöstä.

- Julkiset palveluntuottajat ovat perinteisesti tiedottaneet palvelutarjonnastaan lähinnä viranomaisen tavoin, eivätkä ole yksityisten lailla markkinoineet tai hankkineet aktiivisesti asiakkaita. Valinnanvapausmallissa maakuntien liikelaitosten pitäisikin uudistaa rohkeasti toimintaansa ja tuoda vahvuuksiaan esille.

- Kokemusten perusteella tärkeintä on muistaa, että tuottajien korvausmallia on kehitettävä ja korjattava jatkuvasti. Yhtä täydellistä korvausmallia ei ole, vaan mallissa on pyrittävä tasapainoisesti ja joustavasti ottamaan huomioon tavoitteet ja erilaiset olosuhteet. Siksi valinnanvapauslainsäädännöstä on pyritty tekemään ennen kaikkea mahdollistava, Volk kirjoittaa.  

Lue lisää Raija Volkin blogista.

alueuudistus-arkisto reformit sote-uudistus
Sivun alkuun