Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Suora verkkolähetys
Sosiaaliturvauudistuksen seminaari tiistaina 9.2. klo 13-14:45: Työ ja turva

Sosiaali- ja terveysministeriö
5.2.2021 9.41
Tiedote

Sosiaaliturvauudistus kysyy seminaarissaan, miten ansiotyön ja sosiaaliturvan yhteensovittamista pitäisi kehittää. Mikä merkitys työhön osallistumisella on sosiaaliturvan rahoitukselle? Voiko sosiaaliturvajärjestelmämme rahoitus rakentua nyt tai tulevaisuudessa muulle kuin työlle? Miten sovittaa yhteen velvollisuus elättää itsensä ja oikeus sosiaaliturvaan? Minkälainen on oikeudenmukainen sosiaaliturvajärjestelmä? Miten sosiaaliturvalla voidaan vastata sellaisiin tulevaisuuden haasteisiin kuin väestön ikääntyminen ja osaavan työvoiman saatavuus?

Seminaarin keskustelijoina toimivat Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula, Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander, Veronmaksajain keskusliitto ry:n toimitusjohtaja Teemu Lehtinen ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen erikoistutkija Merja Kauhanen. Heidän näkemyksiään vetävät yhteen sosiaaliturvakomitean puheenjohtaja Pasi Moisio ja tilaisuuden juontaja, toimittaja Reetta Räty. Tilaisuuden avaa sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen.

Seminaari järjestetään Helsingin yliopiston Tiedekulman kanssa kaikille avoimena, suorana verkkolähetyksenä tiistaina 9.2. klo 13-14:45.

Seminaarin keskustelijat avaavat näkemyksiään aiheesta jo ennakkoon videosarjassamme. 

Seminaarin valmisteluun on osallistunut sosiaaliturvakomitean pysyviä asiantuntijoita.

Työ ja turva -seminaarin ohjelma

Sosiaaliturvauudistusta valmistelevan parlamentaarisen komitean kaikille avoin seminaari
Aika: 9.2. klo 13.00 - 14.45
Paikka: Suora verkkolähetys Helsingin yliopiston tiedekulmasta

Tilaisuuden avaus

juontaja Reetta Räty

Ministeri Aino-Kaisa Pekosen puheenvuoro

Neljä teemapaneelia

Osallistujina Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula, Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander, Veronmaksajien keskusliitto ry:n toimitusjohtaja Teemu Lehtinen ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen erikoistutkija Merja Kauhanen. Jokaisen paneelin alussa on lyhyt alustus ja opponentin puheenvuoro.

Teema 1: Mikä merkitys työhön osallistumisella on sosiaaliturvan (niin etuuksien kuin palvelujen) rahoitukselle? Voiko sosiaaliturvajärjestelmämme rahoitus rakentua nyt tai tulevaisuudessa muulle kuin työlle? Jos muulle, niin mille?
* Alustajana Jaakko Kiander ja opponenttina Teemu Lehtinen. 
 
Teema 2: Miten sovittaa velvollisuus elättää itsensä ja oikeus sosiaaliturvaan? Miten näet oikeuksien ja velvollisuuksien tasapainon?
* Alustajana Teemu Lehtinen ja opponenttina Jaakko Kiander. 
 
Teema 3: Minkälainen on oikeudenmukainen sosiaaliturvajärjestelmä (esimerkiksi elämänkaarella, työ-ikäisten eri ryhmien, sukupuolten ja sukupolvien välillä)?
* Alustajana Merja Kauhanen ja opponenttina Antti Koivula. 
 
Teema 4: Miten sosiaaliturvalla voidaan vastata sellaisiin tulevaisuuden haasteisiin kuin väestön ikään-tyminen ja osaavan työvoiman saatavuus?
* Alustajana Antti Koivula ja opponenttina Merja Kauhanen. 

 
Yhteenveto

Sosiaaliturvakomitean puheenjohtaja Pasi Moisio ja Reetta Räty

Tilaisuus päättyy noin klo 14:45.


Voit esittää kysymyksiä ja keskustella sosiaaliturvasta Twitterissä aihetunnisteella #sosiaaliturvauudistus tai merkitsemällä twiittiin sosiaaliturvauudistuksen Twitter-tilin @sosiaaliturva. Tilaisuus on suomenkielinen, mutta voit twiitata kysymyksesi ja kommenttisi myös ruotsiksi tai englanniksi.


Seminaari on katsottavissa tallenteena jälkikäteen. 


Lisätietoja: 

erityisasiantuntija Markus Kanerva, p. 0295160037, [email protected]
sosiaaliturvakomitean puheenjohtaja, tutkimusprofessori Pasi Moisio, p. 029 524 7228, [email protected]
viestintäasiantuntija Tuulia Nieminen, p. 0295 163 635, [email protected]
•    Sosiaaliturvauudistus verkossa

Sivun alkuun