Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Mattila: Parhaat käytännöt hallintoon

Sosiaali- ja terveysministeriö
18.1.2017 9.07
Tiedote 11/2017

Valtion hallinnon tulisi rohkeasti ottaa toisten luomat hyvät käytännöt käyttöön. Parhailta varastamista eli parastamista tulisi harrastaa nykyistä enemmän, totesi sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

Ministerin mielestä selvityshenkilö Osmo Soininvaara oli raportissaan nostanut erittäin hyvin Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen (VATT) tapaa toimia lähellä päätöksentekoa ja järjestää vuorovaikutteisia avoimia seminaareja. Näin ajatukset ja ideat leviävät aiempaa nopeammin ja joustavammin.

Ministeri Mattila puhui STM:n hallinnonalan laitosten tehtävien ja rakenteen uudistamista käsittelevän selvityksen luovutustilaisuudessa 18.1. Selvityksen teki selvityshenkilö Osmo  Soininvaara.

Sosiaali- ja terveysministerin vastuualueelle kuuluu Fimeaa koskeva osuus selvityksestä. Selvityshenkilö Soininvaaran näkemys Fimean alueellistamisesta vastaa vuosi sitten annetun selvitysryhmän esitystä siitä, että Fimean päätoimipaikka olisi jatkossa Helsinki. Kuopiossa olisi edelleen lääkehoitojen arviointi. Ministeri Mattilan mukaan hän perehtyy nyt rauhassa selvityshenkilön tekemään työhön.

Lisätietoja

sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan erityisavustaja Niina Perälä, p. 02951 63107

Sivun alkuun