Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Alkoholiohjelmaan uusia kumppaneita

Sosiaali- ja terveysministeriö
14.10.2004 6.32
Tiedote -

Alkoholialan työntekijät ja alkoholijuomien vähittäismyyjät korostavat yhteiskuntavastuullisuuttaan ja mahdollisuuksiaan ehkäistä osaltaan alkoholihaittoja. Alkoholikaupan ammattiliitto ALV, Alkoholialan toimihenkilöt, Kioskiliitto ja Suomen Bensiinikauppiaitten Liitto SBL liittyvät 14. lokakuuta alkoholiohjelmaan kumppaneiksi. Alkon myymälät ja korkeintaan 4,7-prosenttisia alkoholijuomia myyvät kioskit ja huoltoasemamyymälät muodostavat huomattavan osan alkoholijuomien vähittäismyyntipisteiden verkostosta.

Alkoholikaupan ammattiliitto ALV ja Alkoholialan toimihenkilöt sitoutuvat tukemaan jäsentensä mahdollisuuksia toteuttaa vastuullista alkoholijuomien myyntiä ja edistämään paikallisen vaikuttamisen lisäämistä alkoholihaittojen ehkäisyssä.

Bensiinikauppiaitten Liitto ja Kioskiliitto tukevat jäsenliikkeitään alkoholijuomien myynnin omavalvonnan entistä paremmassa toteuttamisessa tavoitteenaan erityisesti nuorten alkoholinkäytön ja siihen liittyvien haittojen ehkäisy. Suomen Bensiinikauppiaitten Liitto tukee nuorten asiakkaiden tarkkaa ikäkontrollia ja edistää alkoholijuomien omavalvontasuunnitelmien tekoa ja omavalvonnan toteuttamista jäsenistönsä toimipaikoissa.

Alkoholiohjelmaan kumppaneiksi liittyy 14. lokakuuta myös yksitoista kansalaisjärjestöä - Huumeitta ry, Jyvässeudun työttömät, Kriminaalihuollon tukisäätiö, Marttaliitto, Merimajakka, Monon Side, Nuorten Palvelu, Omaiset mielenterveystyön tukena Satakunnan yhdistys, Uusi Tuuli, Windmill-House Association ja Vänstugan i Ekenäs - sekä Outokummun kunta.

Osa alkoholiohjelmaan liittyvistä järjestöistä on jo pitkään työskennellyt päihdehaittojen ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi, osa laajentaa nyt toimintaansa myös alkoholihaittojen ehkäisyn alalle.

Uudet alkoholiohjelman kumppanuussopimukset allekirjoittaa torstaina 14. lokakuuta sosiaali- ja terveysministeriön puolesta peruspalveluministeri Liisa Hyssälä. Sosiaali- ja terveysministeriön koordinoimaan alkoholiohjelmaan kutsutaan kumppaneiksi kaikkia, jotka tahtovat toiminnallaan vähentää alkoholihaittoja. Kumppanuussopimuksen on tähän mennessä solminut sata monipuolisesti yhteiskunnan eri aloja edustavaa toimijaa.

Lisätietoja: ohjelmakoordinaattori Marjatta Montonen 050 5011 260 ja
projektisihteeri Auli Sarvikivi 040 503 8777
www.alkoholiohjelma.fi.

Sivun alkuun