Hyppää sisältöön
Media

HILA: Uusia vahvoja kipulääkkeitä erityiskorvattaviksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 19.1.2006 13.20
Tiedote -

Vuoden alun tilanne on muodostunut hankalaksi, koska lääkeyritys irtisanoi ainoan liuosmuotoisen morfiinia sisältävän vahvan kipulääkkeen lääkekorvausjärjestelmästä. Potilaat saivat lääkekorvaukseen oikeuttavaa lääkettä ainoastaan apteekin valmistamana. Vähitellen tilanne olisi muodostunut ongelmalliseksi, jos lääkekorvausjärjestelmän piirissä ei olisi yhtään liuosmuotoista vahvaa kipulääkettä. Potilaille olisi aiheutunut myös kohtuuttomia kustannuksia. Lääkkeiden hintalautakunta käsitteli asiaa torstaina 19. tammikuuta ja päätti, että lääkekorvauksen piiriin otetaan uusia vahvoja kipulääkkeitä.

Helmikuun 2006 alusta lääkekorvausten piiriin kuuluvat liuosmuotoiset oksikodonia sisältävät vahvat kipulääkkeet OxyNorm 1 mg/ml ja 10 mg/ml oraaliliuos ja OxyNorm 10 mg/ml injektio/infuusio. Valmisteet ovat erityiskorvattavia syöpäpotilaiden lääkityksessä samoissa sairauksissa kuin Palladon.

Maaliskuun alusta hydromorfonia sisältävät kapselimuotoiset Palladon -valmisteet kuuluvat100 prosentin korvausluokkaan seuraavissa sairauksissa: rintasyöpä, eturauhassyöpä, leukemiat, muut pahanlaatuiset veri- ja luuydintaudit sekä pahanlaatuiset imukudostaudit, gynekologiset syövät ja pahanlaatuiset kasvaimet, joita ei ole valtioneuvoston asetuksessa erikseen mainittu.

Lisätietoja: Sinikka Rajaniemi, pääsihteeri, yliproviisori, puh. (09) 160 73171; 040 5015076, Elina Asola, yliproviisori, puh. (09) 160 73198, Hanna-Kaisa Joutsen, ylifarmaseutti, puh. 160 74940, sähköposti on [email protected]

Sivun alkuun