Hyppää sisältöön
Media

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos:
Kansalaiskirje koronaviruksesta on lähtenyt koteihin

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 3.4.2020 15.36
Tiedote

Kansalaiskirje koronaviruksesta on lähtenyt jakeluun. Kirje jaetaan jokaiseen kotiin Suomessa niin, että se on perillä viimeistään 9. huhtikuuta 2020. Kirjeellä pyritään varmistamaan, että jokainen kansalainen saa tietoa koronaviruksesta ja virukseen varautumisesta.

”Joka kotiin saapuva kirje on yksi niistä keinoista, joilla voidaan jakaa luotettavaa tietoa koronaviruksesta ja sen leviämisen ehkäisemisestä. Se tavoittaa myös niitä Suomessa asuvia, jotka eivät hae itse tietoa verkosta tai seuraa uutislähetyksiä”, viestintäjohtaja Riikka Nurmi sanoo.

”Vaikka koronaviruksesta puhutaan paljon, luotettavalle tiedolle on tarvetta. Kirjeessä neuvotaan, kuinka tartunnalta voi suojautua ja miten on toimittava, jos sairastuu. Lisäksi annetaan ohjeita yli 70-vuotiaille, joille koronavirustautiin sairastuminen voi olla muita suurempi riski.”

Kansalaiskirje sisältää saatekirjeen sekä kolme koronavirukseen liittyvää ohjetta:

  • Suojaa itseäsi ja läheisiäsi tartunnalta
  • Jos sairastut tai hoidat sairastunutta läheistä kotona
  • Toimintaohjeita yli 70-vuotiaille

Kaikki kirjeessä oleva materiaali on sekä suomeksi että ruotsiksi. Saamelaisten kotiseutualueelle jaettavassa kirjeessä ohjeet ovat myös saamen kielillä.

Lisäksi kansalaiskirje on THL:n verkkosivuilla (thl.fi/koronainfo) suomen ja ruotsin lisäksi 16 eri kielellä sekä videoina suomalaisella ja suomenruotsalaisella viittomakielellä.

Hallitus päätti 12. maaliskuuta lähettää tietopaketin kaikille suomalaisille kotiin osana koronaviruksen leviämisen hillitsemistä. Kirjeen on toteuttanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Lisätietoja

viestintäjohtaja Riikka Nurmi, STM [email protected] 

Sivun alkuun