Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kymenlaakson sote-investointeja suunniteltava kokonaisuutena

Sosiaali- ja terveysministeriö
30.11.2016 16.29
Tiedote 222/2016

Sosiaali- ja terveysministeriössä pidettiin keskiviikkona 30. marraskuuta neuvottelu, johon perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula oli kutsunut Kymenlaakson toimijoita keskustelemaan sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuudesta ja investointitarpeista.

Keskustelussa käytiin läpi sitä, että Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon investointihankkeet pitää kyetä mitoittamaan tulevaisuuden palvelutarpeeseen ja taloudelliseen kantokykyyn. Tämä tulee tehdä sopimalla ja yhteistyössä alueen toimijoiden kesken. Investoinneissa on otettava huomioon tuleva sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutarve sekä toiminnan sisältöjen kehittäminen asiakasystävällisesti ja tehokkaasti.

Tilaisuudessa keskusteltiin Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän (Carea) hakemuksesta rakennusinvestointia koskevan poikkeusluvan saamiseksi. Sekä Kotkan keskussairaalan tilojen että Kouvolan sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöissä on tarvetta uudistamiselle. Kymenlaakson yhteenlasketut investointitarpeet ovat mittavat.

Maakuntaliiton sosiaali- ja terveydenhuollon sote-työryhmässä on tehty Kymenlaakson palveluiden nykytilan kuvaus. Kymenlaakson väestö on voimakkaasti vähenevä ja nykyinen palvelurakenne painottuu raskaisiin palveluihin, mikä tekee siitä kalliin. Painopistettä ollaan siirtämässä osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta kevyempiin palveluihin. Kokouksessa keskusteltiin sekä Kymenlaakson keskussairaalan uudisrakennus- ja korjaushankkeesta että Kouvolan Ratamo-hankkeesta sekä siihen liittyen perus- ja erikoistason sairaanhoidosta. Todettiin, että monista perusasioista on olemassa yhteisymmärrys.

Ministeri Rehula esitti tilaisuudessa toiveenaan, että Kymenlaakson investointitarpeita katsottaisiin kokonaisuutena ottamalla huomioon koko maakunta ja maakunnan asukkaiden palvelutarpeet.

Lisätietoja

osastopäällikkö Kirsi Varhila, p. 02951 63338

erityisasiantuntija Kirsi Kaikko, p. 0295 163545

Juha Rehula alueuudistus-arkisto reformit sote-uudistus
Sivun alkuun