Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Osallistu lääkityslistan selvitystyöhön vastaamalla kyselyyn

Sosiaali- ja terveysministeriö
7.1.2020 12.40
Uutinen
Kädet jotka pitelevät reseptilääkepakkausta

Kokonaislääkityksen hallintaa varten on jo pitkään valmisteltu kansallista lääkityslistaa osaksi valtakunnallisia tietojärjestelmäpalveluita eli Kantaa. Sosiaali- ja terveysministeriö käynnisti kansallisen lääkityslistan valmistelusta selvitystyön marraskuussa 2019. Lääkityslistan kehittämiseen toivotaan myös sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden näkemyksiä.

Lääkityslistan suhteen on asetettu paljon odotuksia tavoista, joilla se parantaisi lääkehoidon onnistumista. Lääkityslistan avulla hoitoon osallistuvalla ammattihenkilöllä ja lääkkeen käyttäjällä olisi ajantasainen tieto omasta lääkityksestään.

Lääkityslistan kehittämisestä tehtävän selvityksen tavoitteena on vahvistaa lääkityslistan edellyttämiä tarkoituksenmukaisia toimenpiteitä ja niihin liittyvää ohjausta. Selvitystyön on tarkoitus valmistua tammikuussa 2020.

Työssä on tärkeää selvittää myös sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden näkemyksiä ja paikallisesti tai alueellisesti käytössä olevien tietojärjestelmien kehittämistilannetta tai valmiutta lääkityslistan käyttöönottoon.

Kyselyyn vastaaminen vie 5-10 min, ja kyselylinkki on avoinna 7.-21.1.2020.

Lisätietoja:

Sari Palojoki, [email protected] (lääkityslistan selvitystyöhön liittyvät kysymykset)
Riikka Vuokko, [email protected] (lääkityslistan selvitystyöhön liittyvät kysymykset)
Terttu Riskilä, [email protected] (kyselyyn liittyvät tekniset kysymykset)

Sivun alkuun