Hyppää sisältöön
Media

Työeläkevakuutusyhtiöiden tytäryhteisöinä olevien asunto-osakeyhtiöiden mahdollisuutta vieraan pääoman käyttöön jatketaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 24.11.2022 13.56
Tiedote 278/2022

Työeläkevakuutusyhtiöiden tytäryhteisöinä olevien asunto-osakeyhtiöiden mahdollisuutta vieraan pääoman käyttöön jatketaan viidellä vuodella. Lisäksi täsmennetään vakuutus- ja työeläkevakuutusyhtiöiden yhtiökokoussäännöksiä liittyen etäkokouksiin ja tehdään lisäeläkesäätiöistä ja lisäeläkekassoista annettuun lakiin tekninen korjaus.

Työeläkevakuutusyhtiöiden tytäryhteisöinä oleville asunto-osakeyhtiöille on sallittu vieraan pääoman käyttö tietyin edellytyksin. Nykyisen lain voimassaoloaikaa jatketaan vuoden 2027 loppuun. Muutoksella tavoitellaan vuokra-asuntotuotannon lisäämistä. 

Osakeyhtiölain muutoksilla 11.7.2022 helpotettiin etäosallistumista osakeyhtiöiden yhtiökokouksiin ja mahdollistettiin kokonaan etänä järjestettävät yhtiökokoukset. Nyt tehtävillä muutoksilla saadaan etäkokousmenettely samanlaiseksi myös vakuutus- ja työeläkevakuutusyhtiöissä.

Etäkokouksia sekä lisäeläkesäätiöitä ja lisäeläkekassoja koskevat lait tulevat voimaan 1.12.2022. Työeläkevakuutusyhtiöitä koskeva laki tulee voimaan 1.1.2023.

Lisätietoja: 

ylimatemaatikko Minna Lehmuskero, [email protected]

Sivun alkuun