Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Tasa-arvo ja taloudellinen kasvu korkean tason EU-konferenssin aiheena

Sosiaali- ja terveysministeriö
8.11.2017 9.19
Uutinen

Sukupuolten tasa-arvo on esillä korkean tason EU-konferenssissa 8.11. Göteborgissa. Suomea edustaa valtiosihteeri Jari Partanen.

Konferenssin teemana on sukupuolten tasa-arvo osana EU:n sosiaalista ulottuvuutta ja erityisesti tasa-arvon vaikutukset taloudelliseen kasvuun. Tasa-arvoministerit keskustelevat sukupuolten tasa-arvon merkityksestä työllisyyden ja työelämän laadun parantamisessa. Avainasemassa on sujuvampi työn ja yksityiselämän yhteensovittaminen ja konkreettiset toimet tämän saavuttamiseksi.

"Tutkimukset osoittavat, että naisten ja miesten tasa-arvoisella osallistumisella työelämään on myönteinen vaikutus talouteen. Työelämän tasa-arvoa edistetään tukemalla työn ja yksityiselämän yhteensovittamista niin naisten kuin miestenkin elämässä. On tärkeää, että perhevapaajärjestelmä kannustaa miehiä käyttämään perhevapaita ja jakamaan hoivavastuuta perheessä. Myös työpaikoilla on tärkeä rooli perheystävällisten käytäntöjen edistämisessä", toteaa valtiosihteeri Jari Partanen.

Tasa-arvoministerien konferenssi valmistelee 17.11. samoin Göteborgissa pidettävää EU:n sosiaalista huippukokousta, jonka teemana on oikeudenmukainen työ ja kasvu. Tasa-arvokonferenssin tarkoituksena on tuoda huippukokouksen pääteemoihin tasa-arvonäkökulmaa. Naisten työllisyyden lisääminen ja tasa-arvoisempi työelämä nähdään kiinteänä osana EU:n taloudellista kasvua.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Eeva Raevaara, STM, p. 02951 63205
Kansainvälisten asiain johtaja Pasi Korhonen, STM, p. 02951 63649

Sivun alkuun