Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

STM:n kirje aluehallintovirastoille: oppilaitosten tiloissa noudatettava väljyys- ja hygieniaohjeita

Sosiaali- ja terveysministeriö
12.5.2020 8.01
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut aluehallintovirastoille uuden ohjeen valtioneuvoston periaatepäätösten toimeenpanemiseksi. Aluehallintovirastoja kehotetaan ryhtymään toimenpiteisiin, joilla lukioiden, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja vapaan sivistystyön sekä aikuisten perusopetuksen tiloja voidaan ottaa tarvittaessa käyttöön 14.5. alkaen.

Toimenpiteiden tarkoituksena on ehkäistä koronaviruksen aiheuttaman infektion (COVID-19) leviämistä yhteiskunnassa. Toimenpiteet tehdään tartuntatautilain nojalla.

Valtioneuvosto on periaatepäätöksellään 6.5.2020 linjannut lukioiden, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja vapaan sivistystyön tilojen käyttöä. Suosituksena on jatkaa etäopetusta lukukauden loppuun. Koulutuksen järjestäjät päättävät itse, missä määrin lähiopetusta tarvittaessa järjestetään.

Oppilaitosten tilat voidaan ottaa käyttöön, jos niissä noudatetaan väljyys- ja hygieniaohjeita. Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat valmistelleet ohjeen näiden tilojen käytöstä.

Lisätietoja

johtaja Jaska Siikavirta, [email protected] 

Sivun alkuun