Hyppää sisältöön
Media

Sosiaali- ja terveysministeriössä aukesi uusia valtionavustushakuja

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 25.3.2020 11.31
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriössä on auennut kolme uutta valtionavustushakua. Valtionavustusta voi nyt hakea lastensuojelun kehittämiseen, vammaisten henkilöiden henkilökohtaisen budjetoinnin kokeiluihin sekä sosiaalihuollon ammattilaisten kirjaamisvalmennukseen.

Kevään ja kesän 2020 aikana tullaan avaamaan valtionavustushakuja myös muun muassa mielenterveysstrategian toimeenpanoon, työkykyohjelmaan sekä asunnottomuutta vähentävien sote-palveluiden kehittämiseen.

Koronavirukseen varautuminen aiheuttaa painetta alueille ja kunnille. Tilanteen pitkittyessä hakuaikoja on mahdollista pidentää.

Vammaisten henkilöiden henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilujen valtionavustukset

Sosiaali- ja terveysministeriöstä voi hakea valtionavustusta alueille, joissa vammaisten henkilöiden henkilökohtaista budjetointia kokeillaan. Vuosille 2020 ja 2021 avustus myönnetään ehdollisena edellyttäen, että eduskunta vahvistaa avustuksen perusteena olevan määrärahan valtion talousarvioon. Myönnettävän valtionavustuksen enimmäismäärä voi olla enintään 80 prosenttia hankkeen valtionavustukseen oikeuttavista kustannuksista.

Kokeiluhankkeen valtionavustushaku on auki 25.3.-25.5. kello 23.59 saakka.

Hakijana voi olla järjestämisvastuussa oleva kunta tai kuntayhtymä. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.  

Lastensuojelun kehittämisen valtionavustukset

Lastensuojelun kehittämiseen liittyvä valtionavustushaku on auki 25.3.-1.6. kello 16.15 saakka. Haettavan avustuksen määrä on enintään 2 miljoonaa euroa per vuosi. Vuosille 2021 ja 2022 avustus myönnetään ehdollisena edellyttäen, että eduskunta vahvistaa avustuksen perusteena olevan määrärahan valtion talousarvioon. Myönnettävän valtionavustuksen enimmäismäärä voi olla enintään 80 prosenttia hankkeen valtionavustukseen oikeuttavista kustannuksista.

Lastensuojelun monialainen kehittämistyö organisoidaan viideksi alueelliseksi kehittämishankkeeksi yhteistoiminta-alueiden maantieteellisen aluejaon mukaisesti siten, että kultakin viideltä alueelta tulisi yksi valtionavustushakemus. Hankehallinnoijina toimivat hakuedellytykset täyttävät sosiaalialan osaamiskeskukset, mutta valtionavustushakemus tulee laatia yhdessä alueen maakuntien kanssa. 

Sosiaalihuollon ammattilaisten kirjaamisvalmennuksen valtionavustukset

Valtionavustusta voi hakea 25.3. alkaen myös sosiaalihuollon ammattilaisten kirjaamisvalmennukseen. Haku on auki 25.3.-30.4. kello 16.15 saakka. Haettavissa oleva avustuksen määrä on yhteensä enintään 700 000 euroa.

Haku on kohdennettu sosiaalialan osaamiskeskuksille kirjaamisvalmennuksen valtakunnalliseksi toteuttamiseksi julkisissa ja yksityisissä sosiaalipalveluissa. Haun edellyttämät tehtävät olisivat parhaiten toteutettavissa yhdellä sosiaalialan osaamiskeskusten yhdessä toteuttamalla valtakunnallisella hankkeella.

Lisätietoja hakukohteista ja tarvittavista asiakirjoista on verkkosivuillamme.

Valtionavustukset myöntää sosiaali- ja terveysministeriö.

Lisätietoja

vammaisten henkilöiden henkilökohtaisen budjetin kokeiluhanke

lakimies Kirsi-Maria Malmlund, [email protected]

lastensuojelun kehittäminen

neuvotteleva virkamies Susanna Hoikkala [email protected]

johtaja Elina Palola [email protected]

sosiaalihuollon kirjaamisvalmennus

sosiaalineuvos Juha Luomala [email protected]

erityisasiantuntija Jaakko Penttinen [email protected]

Sivun alkuun