Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Lausuntoyhteenveto alkoholilain kokonaisuudistuksesta valmistuu helmikuun aikana

Sosiaali- ja terveysministeriö
17.1.2017 11.31
Tiedote 9/2017

Sosiaali- ja terveysministeriö pyysi lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle alkoholilaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi 16.1.2017 mennessä. Lausuntoja on saapunut määräaikaan mennessä yli 80. Lausuntoyhteenveto valmistuu helmikuun aikana. Tämän jälkeen hallituksen esitys alkoholilaista voitaisiin antaa eduskunnalle vielä kevätistuntokaudella 2017. Lain voimaantulo ratkaistaan eduskuntakäsittelyn aikana.

Sosiaali- ja terveysministeriö täsmentää lausuntokierroksella saatujen tietojen ja arvioiden perusteella erityisesti uudistuksen taloudellisia vaikutuksia sekä vaikutuksia terveyteen. Myös lainsäädännön arviointineuvosto on jo pyytänyt lakiluonnoksen arvioitavakseen.

Lausuntokierroksen kanssa rinnakkain on käynnissä alkoholilain ilmoitusmenettely, jossa Euroopan komissio ja muut jäsenvaltiot arvioivat, onko ehdotettu lainsäädäntö yhteensopiva EU-oikeuden kanssa. Sosiaali- ja terveysministeriön arvio on, että kommentteja komiossiolta ja jäsenmaista saataisiin maaliskuun alussa. Alkoholilakia ei saa Suomessa hyväksyä ennen kuin tämä ns. notifiointimenettely eli ilmoitusmenettely on päättynyt.

Lisätiedot:

Johtaja Kari Paaso, p. 02951 63340, [email protected]
Hallitusneuvos Ismo Tuominen, p. 02951 63341, [email protected]

Sivun alkuun