Hyppää sisältöön
Media

Terveysturvallisuus rajoilla: Matalan riskin maaluetteloa on päivitetty

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 22.7.2021 14.34
Tiedote 209/2021
Koronavirus

Valtioneuvosto on hyväksynyt muutoksen asetukseen, jolla mahdollistetaan Suomeen saapuminen ilman tartuntatautilaissa säädettyjä terveysturvallisuustoimenpiteitä.

Henkilöiltä, jotka saapuvat Suomeen maasta tai alueelta, jossa koronavirustaudin ilmaantuvuus tai muuntuneen viruksen yleisyys ei aiheuta erityistä epidemian leviämisen riskiä, ei edellytetä todistusta saadusta koronavirusrokotussarjasta tai kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronavirustaudista tai covid-19-testiä. Asetus tuli voimaan 12.7.2021.

Asetukseen on tehty muutoksia muuttuneen epidemiatilanteen myötä. Näiden muutosten mukaisesti Maltan epidemiatilanteen huononnuttua Malta poistetaan asetuksesta. Samalla asetukseen lisätään Slovakia ja Taiwan, joissa epidemiatilanne on entistä parempi. 

Valtioneuvoston asetuksen mukaisia maita, joista Suomeen saapuvilta ei edellytetä testiä tai todistusta, ovat Australia, Hongkong, Islanti, Israel, Kiina, Macao, Puola, San Marino, Singapore, Slovakia, Taiwan, Uusi-Seelanti ja Vatikaani sekä Norjan Omasvuonon, Kaivuonon, Raisin, Koutokeinon, Kaarasjoen, Tenon, Uuniemen ja Etelä-Varangin kunnat. Asetusmuutos tulee voimaan 26. heinäkuuta 2021.

Asetusta muutetaan epidemiatilanteiden muuttuessa.

Lisätietoja: 

Lakimies Maija Neva, p. 0295 163 073, [email protected]
Ylilääkäri Paula Tiittala, p. 0295 163 744, [email protected]
 

Sivun alkuun