Hyppää sisältöön
Media

Terveydenhuollon ammattihenkilölakia aletaan uudistaa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.4.2017 10.44
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö aloittaa terveydenhuollon ammattihenkilölain uudistamisen. Yli kaksikymmentä vuotta vanha ammattihenkilölaki kaipaa nykyaikaistamista esimerkiksi sote-uudistuksen ja muun sosiaali- ja terveydenhuollon kehityksen vuoksi.

Ammattihenkilölainsäädännön tärkein tarkoitus on säännellä terveydenhuollon ammatinharjoittamisoikeuksia. Sääntelyn keskeisin tavoite on potilasturvallisuuden varmistaminen. Sääntelyn tulee olla oikeassa suhteessa tarpeeseen: se ei saa olla tiukempaa kuin on tarpeellista potilasturvallisuuden varmistamiseksi.

Lainsäädännön uudistamisessa pohditaan mm. sitä, millaista terveydenhuollon ammattitoiminta tulevaisuudessa on ja millaisia ammatteja tarvitaan. Lisäksi mietitään sitä, miten lainsäädäntö parhaiten tukisi sote-uudistuksen toimeenpanoa, ammattihenkilöiden sujuvaa työn- ja tehtävänjakoa, moniammatillisia toimintatapoja tai jatkuvaa ammatillista kehittymistä. Myös yhä lisääntyvä rajat ylittävä tai etäyhteyden avulla tapahtuva ammattitoiminta vaikuttaa siihen, millaista lainsäädäntöä tarvitaan.

Lainsäädännön uudistamistarpeiden pohdinta aloitetaan kutsuseminaarissa perjantaina. Seminaaria voi seurata suorana myös verkossa osoitteessa: http://videonet.fi/stm/20170428/

Lisätietoja

ylilääkäri Teppo Heikkilä, p. 0295 163 238

Terveydenhuollon ammattihenkilölain uudistamistarpeet -seminaarin ohjelma

Sivun alkuun