Hyppää sisältöön
Media

Ruoveden on jatkettava sote-palvelujen yhteistoimintaa Virtain kanssa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 17.1.2019 13.32
Tiedote 5/2019

Ruoveden kunta haluaa irtautua tämänhetkisestä sote-palvelujen yhteistoiminta-alueestaan Virtain kaupungin kanssa. Valtioneuvosto kuitenkin velvoittaa Ruoveden jatkamaan yhteistoimintaa.

Laki velvoittaa pienet kunnat järjestämään sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut yhdessä siten, että väestöpohja on vähintään noin 20 000 asukasta. Ruoveden ja Virtain asukasmäärät jäävät alle tämän rajan.

Yhteistoiminta-alueita ei lain mukaan saa lähtökohtaisesti purkaa ennen vuotta 2020, joten valtioneuvosto velvoittaa Ruoveden jatkamaan yhteistoimintaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on arvioinut yhdessä valtiovarainministeriön kanssa, että irtautuminen yhteistoiminta-alueesta vaikeuttaisi sekä Ruoveden kunnan että Virtain kaupungin sote-palvelujen järjestämistä ja asiakkaiden asemaa.

Jos muut kunnat tekevät päätöksiä yhteistoiminta-alueista eroamisesta, päätösten lainmukaisuus selvitetään samalla tavalla kuin Ruoveden kohdalla. Valtioneuvosto on velvoittanut aiemmin Pyhäjärven ja Kaavin jatkamaan osana yhteistoiminta-alueita.

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Maria Porko, p. 0295 163 417, etunimi.sukunimi(at)stm.fi
johtaja Pasi Pohjola, p. 0295 163 585, etunimi.sukunimi(at)stm.fi

Sivun alkuun