Hyppää sisältöön
Media

Ravitsemisliikkeiden rajoituksia kevennetään Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeessä, Varsinais-Suomessa ja Keski-Pohjanmaalla 

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 17.6.2021 13.34
Tiedote 168/2021

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Päijät-Häme ja Kanta-Häme palaavat kiihtymisvaiheen rajoituksiin. Varsinais-Suomi ja Keski-Pohjanmaa palaavat perustason rajoituksiin. 

Muilla alueilla rajoitukset pysyvät ennallaan. Asetus tulee voimaan 18.6. klo 00. Leviämisvaiheessa ei ole 18.6. lukien yhtään aluetta. ”Tanssi- ja karaokekieltoa” ei ole siten enää missään maakunnassa.

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset perustason alueilla Ahvenanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Varsinais-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjanmaan, Satakunnan, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Kymenlaakson ja Lapin maakunnissa 18.6. lukien

Anniskelu on sallittu klo 07-01 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille klo 05-02.

Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on 75 % asiakaspaikoista. Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. 

Asiakasmäärärajoitukset eivät koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset kiihtymisvaiheen alueella Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maakunnissa 18.6. lukien

Anniskelu on sallittu klo 07-22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-23. 

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 % asiakaspaikoista. Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. 

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset eivät koske ulkoterasseja. 

Poikkeukset rajoituksiin ennallaan

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Lisätietoja:

Hallitusneuvos Ismo Tuominen, [email protected]

Sivun alkuun