Hyppää sisältöön
Media

Pohjolan hyvinvointi kiinnostaa laajasti

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 27.1.2016 16.11
Uutinen

Suomen puheenjohtajuusvuoden ensimmäinen konferenssi ”Miten voit Pohjola?” kerää Turkuun lähemmäs 300 osallistujaa. Konferenssin aiheina ovat hyvinvointivaltion kestävä kehitys, kulttuuri ja tasa-arvo. Konferenssin avasi Suomen pohjoismaisen yhteistyön ministeri Anne Berner.

Konferenssi käynnistää kolmivuotisen prioriteettihankkeen ”Hyvinvoivien ihmisten innovatiivinen ja avoin Pohjola 2020”.

Hankkeella Suomi haluaa parantaa pohjoismaisen yhteistyön tehokkuutta ja vaikuttavuutta. Hanke toteutetaan vuosina 2016-2018 sosiaali- ja terveysministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteistyönä.

Hyvinvointivaltion rakennemuutos on yhteinen haaste kaikille Pohjoismaille.

”Yhteiskuntiemme tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että onnistumme myös jatkossa pitämään hyvää huolta kaikista inhimillisistä voimavaroista yhteiskunnassamme”, ministeri Berner sanoi avajaispuheessaan.

Pohjoismainen tutkimusyhteistyö, kuten kolmen ministeriön yhteinen hanke voi tarjota erityistä lisäarvoa hyvinvointiyhteiskunnan kehittämisessä.

Esimerkiksi terveyden ja hyvinvoinnin alalla pohjoismainen yhteistyö rekisteritutkimuksessa, biopankkien yhteishyödyntämisessä sekä kansanterveystutkimuksessa tarjoavat mahdollisuuden tehdä entistä parempaa ja tehokkaampaa tutkimusta, joka on myös kansainvälisesti kiinnostavaa.

Myös hyvinvointiteknologian saralla Pohjoismaat tuottavat tahoillaan monenlaisia ratkaisuja siihen, miten teknologiaa, digitalisointia ja palveluita voidaan tuottaa ja miten niiden vaikuttavuutta ja asiakaslähtöisyyttä voidaan edistää.

”Yhdessä voimme löytää uusia ratkaisuja ja luoda uusia markkinoita teknologisten sovellusten ja innovaatioiden avulla” ministeri Berner sanoo.

Konferenssin yhteydessä on myös tapahtumatori ja pohjoismainen nuorisokahvila. Konferenssi ”Miten voit Pohjola? jatkuu vielä torstaina. Suoraa lähetystä voi seurata verkossa osoitteessa http://vod.kepit.tv/stm.html

Sosiaalisessa mediassa tapahtumaa voi seurata tunnisteella #norden 2016.

Tapahtumatorilla riitti vilskettä konferenssin avajaispäivänä.

Sivun alkuun