Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Pohjoismaiset tasa-arvoministerit keskustelevat #metoo-liikkeen vaikutuksista

Sosiaali- ja terveysministeriö
16.9.2019 14.52
Tiedote 92/2019
Ministeri Thomas Blomqvist

Pohjoismaiset tasa-arvoministerit kokoontuvat 17.9. Reykjavikiin keskustelemaan muun muassa #metoo-liikkeen vaikutuksista ja toimenpiteistä, joihin se on johtanut. Suomea edustaa kokouksessa pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Samalla ministeri Blomqvist osallistuu Pohjoismaiden ministerineuvoston konferenssiin, jossa pohditaan toimia #metoo-liikkeen jälkeen.

”#Metoo-liike on osoittanut kuinka vaikeaa ja vaativaa häirinnän uhrien on edelleen viedä häirintätapauksia eteenpäin ja saada tukea. Keskustelu on myös osoittanut, että vaikka meillä on hyvät lait seksuaalisesta häirinnästä, tarvitaan edelleen ymmärryksen lisäämistä ja toimenpiteitä, joilla seksuaalista häirintää voidaan estää. Erityisesti haluaisin ottaa esiin sivustakatsojien roolin seksuaalisessa häirinnässä. Meidän kaikkien tulisi reagoida ja puuttua häirintään, kun näemme sitä,” ministeri Blomqvist toteaa.

Kokouksessa Suomi kannattaa ministerineuvoston pääsihteerin ehdotusta ottaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet Pohjoismaisen ministerineuvoston työohjelmaan.

Ministeri Blomqvist kertoo kokouksessa pohjoismaisille kollegoilleen Suomen uuden hallituksen tasa-arvotavoitteista, joissa erityinen huomio on työelämän ja perheiden tasa-arvon parantamisessa.

”Uuden hallitusohjelman tasa-arvokirjaukset ovat kunnianhimoisemmat kuin koskaan aiemmin. Haluamme, että Suomi on tasa-arvon kärkimaa”, ministeri Blomqvist sanoo.

Lisätietoja

johtaja Tanja Auvinen, p. 0295 163 715, [email protected]

Sivun alkuun