Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Mitä sosiaalihuollon digitalisaatiossa pitäisi kehittää? Vastaa kyselyyn

Sosiaali- ja terveysministeriö
27.5.2019 10.48
Uutinen

Digitalisaatio luo paljon mahdollisuuksia sosiaalihuollon toiminnalle ja ammattilaisille. Sosiaali- ja terveysministeriö toivoo nyt ammattilaisten näkemyksiä siitä, mitkä ovat sosiaalihuollon digitalisaation tärkeimmät kehityskohteet. Verkkokysely on auki 6.6. saakka.

STM käyttää kyselyn tuloksia kansallisten kehittämishankkeiden priorisoinnissa ja tulevan hallituskauden toimenpiteiden suunnittelussa. Tavoitteena on luoda sosiaalihuollon digitalisaation kehittämisestä visio, joka perustuu sosiaalihuollon toimijoiden yhteisiin näkemyksiin.

Sosiaalihuollon digitalisaation kehityskohteita tunnistetaan yhdessä

STM järjesti helmikuussa sosiaalihuollon digiseminaarin, jossa pohdittiin laajasti mm. sähköisten palveluiden mahdollisuuksia, tiedolla johtamista ja kansallisia kehityssuuntia. Seminaarin jatkona pidettiin kohdennettu työpaja konkreettisten kehityskohteiden tunnistamiseksi.

Työpajassa käsiteltiin digitalisaatiota kolmen näkökulman kautta. Teemoja olivat tiedolla johtaminen ja rakenteellinen sosiaalityö, asukkaan oma hyvinvoinnin edistäminen sekä digitaaliset palvelut sosiaalihuollossa. Asiakastietojen käsittelyyn liittyvät teemat rajattiin työskentelyn ulkopuolelle, sillä niitä edistetään hankkeissa, jotka liittyvät palvelunantajien Kanta-käyttöönottoihin.

Työpajassa tehdyt toimenpide-ehdotukset on nyt koottu verkkokyselyyn. Kyselyn tulokset esitellään 13.6. pidettävässä verkkokokouksessa.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Mikko Huovila, p. 0295 163 032

Sivun alkuun