Hyppää sisältöön
Media

Ministerit Mattila ja Lindström: Osatyökykyisten työllistyminen myös seuraavan hallituksen agendalle

sosiaali- ja terveysministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 7.11.2018 16.41
Uutinen

Työmarkkinakeskusjärjestöjen sekä sote- ja vammaisjärjestöjen edustajat kokoontuivat tänään 7.11. keskustelemaan sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan ja työministeri Jari Lindströmin kanssa osatyökykyisten työllistymistä edistävästä yhteistyöstä OTE-kärkihankkeen järjestämässä tilaisuudessa.

Järjestöt allekirjoittivat 12.12.2017 julkilausuman, jossa ne sitoutuivat etsimään ratkaisuja osatyökykyisten työllistymiseen ja työssä jatkamiseen. Aloite julkilausumaan syntyi hallituksen OTE-kärkihankkeessa, jossa on viety eteenpäin hyviksi havaittuja keinoja osatyökykyisten työllistymiseen ja luotu palvelujärjestelmää tehostavia uusia toimintamalleja.

Sekä järjestöt että ministerit ovat yksimielisiä siitä, että vaikka hanke loppuu, työn täytyy jatkua. Ministeri Lindströmin sanoin: viestikapula on siirrettävä seuraavalle hallitukselle. Siksi ministerit aikovat kutsua lähiaikoina kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat keskustelemaan aiheesta kanssaan.

Osana OTE-hanketta ensi viikolla julkaistaan Tuija Oivon (TEM) ja Raija Kerättären tekemä selvitys osatyökykyisten ja pitkäaikaistyttömien palveluista ja asemasta työmarkkinoilla.

Lue lisää

•    järjestöjen julkilausumasta
•    OTE-kärkihankkeesta

Sivun alkuun