Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mattila sai varjostajan – STM mukana Job Shadow Day -tapahtumassa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 25.4.2018 12.27
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila sai tänään varjostajan työpaikalleen, kun STM osallistuu ensimmäistä kertaa Job Shadow Day -tapahtumaan.

Job Shadow Day on päivä, jolloin eri työnantajat tarjoavat esimerkiksi osatyökykyiselle henkilölle mahdollisuuden tutustua kiinnostavaan työhön. Päivän tarkoitus on osoittaa, että osatyökykyinen henkilö voi olla täysin työkykyinen hänelle sopivassa työssä.

Esteettömyydestä hyötyvät kaikki

Ministeri Mattilaa seuraa Teresa Tiainen, joka yhdessä viittomakielen tulkkien Aino Tynkkysen ja Ari Savulahden kanssa kulki ministerin vanavedessä tilanteesta ja tilaisuudesta toiseen.

Teresa on 22-vuotias Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelija. Hänen pääaineensa on yhteisöpedagogiikka, ja lopputyön tekeminen on syksyn ohjelmassa.

”Haluaisin tulevaisuudessa työskennellä kehitysyhteistyöprojekteissa erityisesti kuurojen aseman parantamiseksi. Myös järjestötyö kiinnostaa”, Teresa kertoo.

Opiskelija Teresa Tiainen pääsi seuraamaan ministeri Mattilan työpäivää. Mukana tulkit Aino Tynkkynen ja Ari Savulahti. 

Esteettömyyteen liittyvät asiat ovat Teresalle tärkeitä. 

”Esteettömyys pitäisi ottaa työpaikoilla aina huomioon. Jos vaikkapa vanhojen rakennusten tiloja muutetaan toimistoiksi, esteettömyyden täytyy olla aina ykkösjuttu. Esteettömyys ei palvele pelkästään esimerkiksi liikunta- tai näkövammaisia ja kuuroja. Esteettömyydestä hyötyvät kaikki.” 

Pirkko Mattila on tänä vuonna Job Shadow Dayn suojelijana yhdessä työministeri Jari Lindströmin kanssa.

”Sairauden tai vamman sijasta työelämässä pitää keskittyä motivaatioon ja osaamiseen. Ihmisille pitää antaa mahdollisuus osoittaa kykynsä, ja toisaalta meidän työnantajien on avattavat ovet, jotta esimerkiksi urapolkuaan pohtiva nuori saa tilaisuuden tutustua erilaisiin töihin ja työpaikkoihin”, toteaa Mattila.

”Job Shadow Day on loistava keksintö ja ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan työhön ja työpäivän kulkuun. Olen onnellinen siitä, että pystyin tarjoamaan Teresalle mahdollisuuden päästä kurkistamaan työpäivääni ministeriössä.”

Irlannista lähtöisin olevaa tapahtumaa vietetään tänä vuonna 12:ssa Euroopan maassa. Suomessa tapahtumaa koordinoi Vates-säätiö.

Lue lisää Vates-säätiön sivuilta

Jari Lindström OTE Pirkko Mattila alueuudistus-arkisto kärkihankkeet sote-uudistus
Sivun alkuun