Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Maakuntien tueksi ohjeistusta sote-keskusten tuottajakorvauksista – STM pyytää palautetta

Sosiaali- ja terveysministeriö
15.1.2019 14.38
Uutinen

Sote-uudistuksen kansallisessa valmistelussa on laadittu ohjeistuksia tulevien maakuntien tueksi. Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää nyt palautetta sosiaali- ja terveyskeskusten tuottajakorvauksiin liittyvästä ohjeesta.

Lausuntopalautetta pyydetään raportista, joka on tarkoitettu ohjeistukseksi maakunnille. Raportissa kuvataan sosiaali- ja terveyskeskuspalvelujen toiminnan lähtökohdat ja tarjotaan tietoa sote-keskusten tuottajakorvauksista sekä niiden soveltamisesta. Lisäksi raportissa kuvataan, miten korvausmalli toimii maakuntajärjestäjän ohjausvälineenä.

Kommentointiaikaa on 15.2.2019 saakka. Kaikki maakuntien tueksi laaditut ohjeistukset ja asiakirjamallit ovat luettavissa tällä sivulla. Ruotsinkielinen versio raportista julkaistaan heti, kun käännös on valmistunut.

Suoran valinnan sosiaali- ja terveyskeskuspalvelut ja niistä tuottajille maksettavat korvaukset ovat osa hallituksen esittämää sote-palvelujen valinnanvapausmallia.

Linkit ja liitteet:

Palautteet annetaan ensisijaisesti vastaamalla verkkokyselyyn, mutta vastaus on mahdollista toimittaa myös sosiaali- ja terveysministeriön kirjaamoon: kirjaamo(at)stm.fi.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Piia Pekola, STM, p. 02951 63694, etunimi.sukunimi(at)stm.fi
johtaja Raija Volk, STM, p. 02951 63263, etunimi.sukunimi(at)stm.fi

Sivun alkuun