Hyppää sisältöön
Media

Liikennevakuutuslain uudistus vähentää sääntelyä ja lisää kilpailua

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 2.12.2016 10.04
Uutinen

Liikennevakuutuslain uudet entistä selkeämmät säännökset parantavat sekä vakuutuksenottajien että vahinkoa kärsineiden asemaa ja oikeuksia. Uudistus liittyy erityisesti vakuutusmaksujen bonussääntelyn keventämisen osalta hallituksen norminpurkutalkoisiin. Tarkoituksena on lisätä uusien hintarakenteiden kautta asiakkaille tarjolla olevia vaihtoehtoja siten myös kilpailua vakuutusmarkkinoilla. Uusi laki tulee voimaan 1.1.2017.

Vakuutusmarkkinayksikön johtaja Hannu Ijäksen mukaan norminpurku näkyy käytännössä siinä, että lain valmistelijat ovat katsoneen kaikki säännökset tarkkaan läpi ja pohtineet, ovatko ne tarpeellisia. Säännösten määrä vähenee hieman, sillä laista on poistettu muiden lakien kanssa päällekkäistä tai muutoin tarpeetonta lainsäädäntöä. Normien määrällistä vertailua tärkeämpää on kuitenkin, se edistävätkö tehdyt muutokset asetettuja tavoitteita.

Sosiaali- ja terveysministeriö on mukana norminpurkutyössä. Norminpurku on yksi hallituksen kärkihankkeista. Hankkeen tavoitteena on helpottaa yritysten toimintaa ja kansalaisten arkea ja tätä kautta lisätä Suomen kilpailukykyä ja tuottavuutta. Hanke tähtää myös lainsäädännön vaikuttavuuden parantamiseen ja lainsäädäntökulttuurin muuttumiseen. Norminpurkuhanke on liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin vastuulla.

Lisätietoja:

johtaja Hannu Ijäs, p. 0295 163248, [email protected]

Sivun alkuun