Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Jari Hakanen och Johanna Koroma får erkännande för främjande av välbefinnande och säkerhet i arbetet

Social- och hälsovårdsministeriet
27.10.2020 13.13 | Publicerad på svenska 27.10.2020 kl. 13.30
Pressmeddelande

Social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen har beviljat två personer specialförtjänstmedaljer för utvecklande av arbetsmiljöarbetet: forskningsprofessor Jari Hakanen och ledande sakkunnig Johanna Koroma.

Båda har länge arbetat för att främja välbefinnandet i arbetet och säkerheten i arbetet. De är erkända experter inom sitt område och har haft brett samarbete med sina forskningssamfund och med andra aktörer, myndigheter och organisationer inom branschen. 

Dessutom har bägge lyckats med den praktiska kommunikationen till arbetsplatserna och den stora allmänheten. 

Jari Hakanen har sedan 1990-talet forskat i välbefinnande i arbetet på ett mångsidigt sätt. Hakanen har haft en betydande inverkan bland annat för forskningen kring utbrändhet, arbetsengagemang, arbetsnarkomani, boreout och arbetsutformning.

Johanna Koroma har under flera årtionden arbetat långsiktigt för att främja förändringar i arbetslivet, yrkesövergripande företagshälsovård, arbetarskydd och samarbete genom forskning, utbildning och kommunikation. 

Social- och hälsovårdsministern beviljar årligen specialförtjänstmedaljer på framställning av arbetsmiljömedaljkommissionen, som finns i anslutning till Olycksfallsförsäkringsanstalternas Förbund. Medaljer beviljas för synnerligen förtjänstfullt och långvarigt, riksomfattande arbete för utvecklande av arbetsmiljön.

Minister Pekonen offentliggjorde i dag medaljörerna vid Olycksfallsförsäkringscentralens 100-årsjubileum, där hon också framförde statsmaktens hälsning.

Mer information

Carolina Sierimo, specialsakkunnig, social- och hälsovårdsministeriet, [email protected], tfn 0295 163 272
Milja Koponen, specialforskare, TTL,  [email protected], tfn 044 7201771
 

Sivun alkuun