Hyppää sisältöön
Media

Jari Hakaselle ja Johanna Koromalle tunnustusta työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistämisestä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 27.10.2020 13.13
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen on myöntänyt työympäristötyön kehittämisen kultaisen erityisansiomitalin kahdelle henkilölle: tutkimusprofessori Jari Hakaselle ja johtavalle asiantuntijalle Johanna Koromalle.

Molemmat ovat toimineet pitkään työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistämiseksi. He ovat alansa arvostettuja asiantuntijoita ja ovat toimineet laaja-alaisesti yhteistyössä tutkimusyhteisöjensä lisäksi muiden alan toimijoitten, viranomaisten ja järjestöjen kanssa. 

Lisäksi molemmat ovat onnistuneet käytännön viestinnässä työpaikoille ja suurelle yleisölle. 

Tutkimusprofessori Jari Hakanen on tutkinut työhyvinvointia monipuolisesti 1990-luvulta lähtien. Hakasen vaikutus muun muassa työuupumuksen, työn imun, työholismin, leipääntymisen ja työn tuunauksen tutkimukseen on ollut merkittävä.

Johtavana asiantuntijana työskentelevä Johanna Koroma on tehnyt useamman vuosikymmenen ajan pitkäjänteistä työtä työelämän muutosten, työterveyshuollon ja työsuojelun moniammatillisuuden ja yhteistyön hyväksi tutkimuksen, koulutuksen ja viestinnän keinoin. 

Sosiaali- ja terveysministeri myöntää erityisansiomitalit Tapaturmavakuutuslaitosten liiton yhteydessä toimivan työympäristömitalitoimikunnan esityksestä vuosittain. Mitalit myönnetään erityisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta valtakunnallisesta työstä työympäristön kehittämiseksi.

Ministeri Pekonen julkisti mitalien saajien nimet tänään pidetyssä Tapaturmavakuutuskeskuksen 100-vuotisseminaarissa, jonne hän toi myös valtiovallan tervehdyksen.

Lisätietoja

Carolina Sierimo, erityisasiantuntija, STM, [email protected], puh 0295 163 272
Milja Koponen, erikoistutkija, TTL, [email protected], p. 044 7201771

Sivun alkuun