Hyppää sisältöön
Media

Hallitus esittää asumistukien enimmäisasumismenojen jäädyttämistä ensi vuodelle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 24.11.2015 9.57
Tiedote 193/2015

Hallitus esittää, että yleisestä asumistuesta säästettäisiin ensi vuonna 22 miljoonaa euroa. Hallitusohjelman edellyttämät säästöt saataisiin korottamalla asumistuen perusomavastuuta sekä pitämällä asumistuen enimmäisasumismenot vuonna 2016 samoina kuin tänä vuonna.

Lisäksi hallitus esittää, että yleisen asumistuen perusomavastuun tulosidonnaisuus nousisi 40 prosentista 42 prosenttiin.

Yleisen asumistuen täysimääräisen tuen tuloraja olisi ensi vuonna sama kuin nyt. Siten työmarkkinatukea saava henkilö saisi edelleen myös asumistuen täysimääräisenä.

Hallitus päätti viime viikolla, ettei se yhdistä eläkkeensaajan asumistukea yleiseen asumistukeen, vaikka tästä oli kirjaus hallitusohjelmassa. Hallitus esittää, että eläkkeensaajan asumistukeen vaikuttavat asunnon lämmitys-, vesi- ja kunnossapitokustannukset, keskimääräiset asumismenot sekä asumismenojen enimmäismäärät pidettäisiin vuonna 2016 samoina kuin tänä vuonna.

Hallitus antoi yleistä asumistukea ja eläkkeensaajan asumistukea koskevat esitykset eduskunnalle 24. marraskuuta. Hallituksen esitys liittyy vuoden 2016 talousarvioesitykseen. Lakien on tarkoitus tulla voimaan 1. tammikuuta 2016.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Sanna Pekkarinen, puh.02951 63434, [email protected]  

Tiedotteen otsikko muutettu 11:28.

Sivun alkuun