Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Annika Saarikko: Latvasta ja pohjasta uudistuksen juurille

Sosiaali- ja terveysministeriö
9.12.2017 8.14
Uutinen

- Viime aikoina esillä olleet monet, erikoisetkin kuviot liittyen palveluiden ulkoistamisiin juontavat siihen, että tällä hetkellä meillä ei ole riittävän vahvoja sote-järjestäjiä, tai niiden rooli on hakusessa, bloggaa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko.

- Mikäli mitään ei tehdä, sama villi meno ja markkinaosuuksien valtaaminen jatkuu ja kiihtyy. Meille uhkaavat syntyä polarisoidut terveydenhuollon markkinat, jossa vähävaraiset ja monisairaat päätyvät julkisen hoidettaviksi, ja varakkaat ja työssäkäyvät hyödyntävät yksityisiä toimijoita vakuutuksen tai työterveyshuollon kautta. Tätä en usko toivovan niin enemmistön kansalaisista kuin terveydenhuollon ammattilaisista, päättäjistä tai edes yrittäjistä.

- Valinnanvapauden myötäkin on varmistuttava siitä, että nykyisten kuntien ja maakuntien tehtävät saava maakunta on kukkulan kuningas. Sillä pitää olla riittävästi muskeleita päättää asioista omaehtoisesti: sen vastuulla on aina viime kädessä se, että kansalaiset saavat yhdenvertaiset, toimivat ja turvalliset palvelut, ja että rahat riittävät. Tämä on ydin myös keskustelussa valinnanvapaudesta erikoissairaanhoidossa, kirjoittaa ministeri Saarikko.

Lue lisää Annika Saarikon blogista.

Annika Saarikko alueuudistus-arkisto
Sivun alkuun