Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valviran verkkopalvelusta tietoja terveydenhuollon ammattihenkilöistä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.1.2009 12.23
Tiedote -

Kansalaisten tiedonsaanti terveydenhuollon ammattihenkilöistä ja heidän pätevyydestään helpottuu, kun osa Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valviran) ylläpitämästä terveydenhuollon ammattirekisteristä tulee julkiseen käyttöön verkkopalvelussa. Tietoja terveydenhuollon ammattihenkilöistä voi hakea ainoastaan yksittäisinä hakuina käyttäen hakuperusteena rekisteröidyn nimeä tai rekisteröintinumeroa. Hallitus esitti lain vahvistamista torstaina 29. tammikuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki samana päivänä.

Julkisesta verkkopalvelusta saa terveydenhuollon ammattihenkilön nimen ja rekisteröintinumeron lisäksi tiedon tämän syntymävuodesta ja ammattipätevyydestä, maininnat mahdollisista erikoislääkäri- tai erikoishammaslääkärioikeuksista sekä tiedot ammatinharjoittamisoikeuksien rajoituksista. Palvelusta ei saa mitään osoite- tai työpaikkatietoja.

Maksuton palvelu sisältää tiedot kaikista terveydenhuollon ammatillisen koulutuksen saaneista henkilöistä. Sen avulla kansalaisen on nykyistä helpompi varmistua ennen hoitoa siitä, että terveyspalvelun tarjoaja todella on viranomaisen valvoma, koulutuksen saanut terveydenhuollon ammattihenkilö. Julkinen tietopalvelu helpottaa myös viranomaisten ja apteekkien toimintaa ja terveydenhuollon ammattihenkilöstön valvontaa.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Päivi Kaartamo, STM, puh. (09) 160 74353, 050 340 5546 ja tiedottaja Tarja Tamminen, Valvira, puh. (09) 7729 2185, 050 307 0256

Sivun alkuun