Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Työttömyysvakuutusmaksujen perintään liittyvää menettelyä yksinkertaistetaan

Sosiaali- ja terveysministeriö
10.12.2020 13.36
Tiedote 306/2020

Lakimuutosten avulla yksinkertaistetaan työttömyysvakuutusmaksujen perintään liittyvää menettelyä Työllisyysrahastossa ja selkeytetään perintää koskevaa lainsäädäntöä. Lakimuutosten tavoitteena on myös vähentää Työllisyysrahastossa tehtävää hallinnollista työtä ja järkevöittää rahaston toimintaa.

Voimassa olevan lainsäädännön mukaan työttömyysvakuutusmaksu on mahdollista maksaa Työllisyysrahastolle kahdella erilaisella menettelytavalla, ennakkomaksumenettelyn tai jälkikäteen laskutettavan menettelyn, toteumamallin kautta. 

Nyt tehtävillä lakimuutoksilla siirrytään kahdesta vaihtoehtoisesta perintätavasta yhteen menettelyyn, jota kaikki työnantajat noudattavat. Ennakkomaksumenettely poistetaan laista. 

Työttömyysetuuksien rahoituksesta annetun lain lisäksi muutoksia tehdään koulutuksen korvaamisesta annettuun lakiin. Koulutuskorvauksesta annettua lakia muutetaan siten, että pienimmän perittävän ja palautettavan maksun määrä on kymmenen euroa. Lisäksi lakiin tehdään teknisluonteisia korjauksia.

Lakimuutokset tulevat voimaan 1.1.2021.

Lisätietoja:

hallitussihteeri Pekka Paaermaa, p. 029 516 3180

Sivun alkuun