Hyppää sisältöön
Media

Tasa-arvolaki täyttää 30 vuotta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.10.2017 11.11
Tiedote 135

Tasa-arvoasioista vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko avaa Tasa-arvoasioiden neuvottelupäivät Kajaanissa keskiviikkona 11. lokakuuta. Kaksipäiväisen tapahtuman teemoja ovat tasa-arvo ja yhdenvertaisuus alueellisena ilmiönä sekä 30 vuotta täyttävä tasa-arvolaki.

Tänä vuonna kolmekymmentä vuotta täyttävä tasa-arvolaki elää ajassa ja muodostaa hyvän pohjan sukupuolten tasa-arvon edistämiselle.

Ministeri Saarikko muistuttaa, että lain toteuttamisessa tarvitaan kuitenkin kaikkien panosta. Myös uudistukset, kuten sote- ja maakuntauudistus, avaavat mahdollisuuksia sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen. Osana uudistuksia pyritään vahvistamaan maakuntien tasa-arvotietoisuutta muun muassa vaikutusarvioinneilla ja tukemalla maakuntien toimijoiden tasa-arvo-osaamista.

Tasa-arvopäivät on suunnattu kaikille tasa-arvoasioiden parissa työskenteleville ja niistä kiinnostuneille muun muassa viranhaltijoille ja luottamushenkilöille valtionhallinnossa ja kunnissa, työmarkkinajärjestöille, kansalaisjärjestöille, yksityisen sektorin toimijoille, tutkijoille ja opiskelijoille.

Tasa-arvotiedon keskus (THL) järjestää Tasa-arvoasioiden neuvottelupäivät yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön ja Kainuun liiton kanssa. Valtakunnalliset Tasa-arvoasioiden neuvottelupäivät järjestetään kolmatta kertaa ja nyt ensimmäisen kerran muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Ministeri Saarikko kiittää Kainuuta vuosikymmenien aktiivisesta tasa-arvotyöstä sekä hyvästä yhteistyöstä tasa-arvopäivien valmistelussa. Hänen mukaansa on tärkeää, että koko Suomessa käydään tasa-arvokeskustelua ja tehdään tasa-arvotyötä.

YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä ministeri Saarikko muistuttaa velvollisuudesta huolehtia oman tasa-arvotyön rinnalla myös tyttöjen ja naisten asemasta maailmalla.

Seuraa tapahtumaa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #tasaarvopäivät.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Annamari Asikainen, p. 0295163232

alueuudistus-arkisto
Sivun alkuun