Hyppää sisältöön
Media

Liikunnan ja urheilun lisääminen arjessa on yhteinen asia

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.1.2016 19.00
Tiedote 8/2016

Ihmisillä pitää olla mahdollisuus aktiiviseen liikkumiseen niissä paikoissa, joissa he viettävät suuren osan arkipäivästä. Myös liikkumista rajoittavia esteitä, kuten turhia kieltoja, on poistettava, perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula sanoi Mikkelissä Etelä-Savon Urheilugaalassa perjantai-iltana 29. tammikuuta.

– Tarvitsemme eri toimijoiden yhteistyötä ja reviirien ylittämistä. Etelä-Savo on hyvä esimerkki alueesta, jossa on ylitetty perinteisiä rajoja tekemällä asioita yhdessä kokeilukulttuurin hengessä, ministeri Rehula kiitti.

– Yleishyödyllisillä yhdistyksillä on merkittävä asema meidän tekemisen kulttuurissamme. Norminpurkutalkoissa pitää kyetä käymään läpi voimassa olevat säännökset, jotta tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäjät voisivat keskittyä sisältöön ja ihmisten tarpeisiin byrokratian sijaan, Rehula painotti.

Ministeri muistutti, että edellytyksiä fyysisesti aktiiviseen elämäntapaan voidaan luoda missä vain, kun siihen on halua.

- Neuvola- ja päivähoitojärjestelmä, koulut ja muut oppilaitokset, puolustusvoimat, työelämä, terveydenhuolto ja vanhustenhuolto – kaikkien näiden on otettava fyysinen aktiivisuus huomioon omissa ratkaisuissaan ja päätöksissään ja muutettava toimintakulttuurejaan fyysisesti  aktiivisemmiksi, ministeri vetosi.

Lasten ja nuorten liikunta on pidettävä kohtuuhintaisena

Ministeri esitti huolensa siitä, että joidenkin lajien kustannukset ovat kohonneet tuhansiin euroihin vuodessa, mikä voi koitua harrastamisen esteeksi.

- Erityisesti lasten liikunnan harrastamisen kustannuksia on hillittävä, ministeri sanoi.

Rehulan mukaan yhteiskunnan tehtävä on osaltaan huolehtia siitä, että kaikilla suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen. Kaikenikäisille, mutta erityisesti lapsille ja nuorille, on tarjottava kustannuksiltaan edullisia ja harrastepohjaisia liikuntapalveluja.

- Onneksi meillä on olemassa runsaasti esimerkkejä urheilu- ja liikuntaseuroista, joissa harrastamisen hinta on pystytty pitämään kohtuullisena. Tällaista toimintaa tarvitsemme lisää, Rehula kiitti.

Lisätietoja

erityisavustaja Hanna-Maija Kause, p. 050 566 7949, [email protected]

Sivun alkuun