Hyppää sisältöön
Media

STM ohjeistaa aluehallintovirastoja sulkemaan oppilaitokset ja kieltämään yli 10 henkilön yleisötilaisuudet

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 17.3.2020 11.37
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriö kehottaa aluehallintovirastoja ryhtymään toimenpiteisiin oppilaitosten sulkemiseksi ja yli 10 henkilön yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien kieltämiseksi. Toimenpiteiden tarkoitus on uuden koronaviruksen aiheuttaman epidemian rajoittaminen.

Tartunnan saamisen riski on kohonnut koko Euroopassa ja muualla maailmassa. Myös Suomessa alkaa todennäköisesti lähiaikoina tulla ilmi tartuntoja, joiden tartuntaketjuja ei enää voida jäljittää, ja tartuntariski oppilaitoksissa kasvaa. Toisaalta samanaikaisesti tartuntariski kasvaa kaikkialla muuallakin yhteiskunnassa, naapurustossa, työpaikoilla ja liikennevälineissä.

Hallitus on antanut suosituksen, jonka mukaan koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa.

Lisäksi hallitus suosittelee, että rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

STM on siksi ohjeistanut aluehallintovirastoja sulkemaan oppilaitokset alueellaan hallituksen suosituksessa todetuin rajauksin sekä kieltämään yli 10 henkilön yleisötilaisuudet ajalla 18.3.–13.4.2020. Päätöksen tekevät aluehallintovirastot.

Lisätietoja

johtaja Jaska Siikavirta, STM, p. 02951 63394
strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, STM, p. 02951 63382
kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, OKM, p. 040 518 4891 (oppilaitoksiin liittyvät asiat)

Sivun alkuun