Hyppää sisältöön
Media

Uusi terveyskumppanuus globaaleja terveysuhkia vastaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.2.2014 15.31
Tiedote -

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen tapaa tänään amerikkalaisen kollegansa ministeri Kathleen Sebeliuksen Washingtonissa. Ministeritapaamisessa keskustellaan muun muassa Maailman terveysjärjestö WHO:n kansainvälisen terveyssäännöstön täytäntöönpanosta. Samanaikaisesti lanseerataan myös uusi kansainvälinen terveysturvallisuutta edistävä kumppanuus.

 

Viisivuotisen hankkeen tavoitteena on ehkäistä epidemioita, havaita ja vastata terveysuhkiin ajoissa sekä jakaa tietoa. Suomella on laaja osaaminen kyseisellä alueella.

Suomessa on kohta kymmenen vuoden ajan toteutettu WHO:n kansainvälistä terveyssäännöstöä joka on laadittu torjumaan globaaleja terveysuhkia. Uuden kumppanuuden kautta voimme edistää terveyssäännöstön käyttöönottoa kansainvälisellä tasolla ministeri Huovien sanoo.

Uuteen terveyskumppanuuteen kuuluu Suomen ja USA:n lisäksi yli 20 maata sekä Euroopan Unioni, Maailman terveysjärjestö WHO, YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO sekä Maailman eläintautijärjestö OIE.

Terveyskumppanuuden on määrä toimia jäsenmaiden välisenä verkostona, joka muun muassa tarjoaa vertaistukea ja auttaa tuomaan esille parhaita käytäntöjä. Suomi on myös osa maailmanlaajuista WHO:n ja EU:n seuranta- ja hälytysjärjestelmää ja tekee yhteistyötä sekä globaalisti että pohjoismaiden ja lähialueiden kanssa.

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Outi Kuivasniemi, p. 02951 63117


Muualla verkossa Kansainvälinen terveyssäännöstö (WHO) (englanniksi)

Sivun alkuun