Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Terveydenhuollon digitalisaatio ja terveysteknologia esillä HIMSS & Health 2.0 -tapahtumassa

Sosiaali- ja terveysministeriö
22.5.2019 9.53
Uutinen

HIMSS & Health 2.0 European Conference on digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 11.-13.6.2019. Tapahtumassa kohtaavat maailman edistyksellisimmät digitaalisen terveydenhuollon innovaatiot, alalla työskentelevät yritykset, asiantuntijat, päättäjät ja startup-yritykset.

Konferenssin pääteemat ovat sosiaali- ja terveydenhuollon integrointi, kotihoidon kysymykset, datan liikkuvuuden edistäminen turvallisesti, eettisesti ja tehokkaasti, tekoälyn käyttö ja avoimen innovaation haasteet ja mahdollisuudet.

Tapahtuman ohjelma on vaikuttava läpileikkaus Suomen innovatiivisesta, maailman kärkeä edustavasta terveysosaamisesta. Suomalaiset alan yritykset ja toimijat esittäytyvät laajasti konferenssin suurimmalla maaosastolla, Suomi Paviljongissa ja sen ohjelmalavalla. Luennoimassa ja paneelikeskustelijoina on kymmeniä lääketieteen, teknologian ja digitalisaation huippuasiantuntijoita.

”Viranomaiset STM:n johdolla ovat mukana tuomassa esille suomalaista osaamista ja edistämässä kansainvälistä yhteistyötä. Teemana on kansallisen palvelujärjestelmän digitalisaatio ja datatalous. Tuomme esille Kanta-palveluja, sosiaali- ja terveystietojen toissijaisen käytön mahdollisuuksia sekä terveysteknologian, tekoälyn ja robotiikan hyödyntämistä kotona asumisessa”, kertoo strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Lisäksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjestää 11.6. konferenssin oheistapahtuman sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Jukka Lähesmaa, STM, p. 029 516 139, [email protected]

 

Sivun alkuun