Hyppää sisältöön
Media

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tiedonhallintaa sekä digitaalisia palveluja kehitetään – kommentoi kokonaisarkkitehtuurin luonnosta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 17.6.2021 15.06
Tiedote 172/2021

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) pyytää kommentteja luonnoksesta, jossa kuvataan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kokonaisarkkitehtuuria. Kokonaisarkkitehtuuri on tavoitteena julkaista syksyllä 2021.

Terveyden ja hyvinvoinnin kokonaisarkkitehtuurin hallinta on sosiaali- ja terveysministeriön vastuulla. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kokonaisarkkitehtuurin tavoitteena on tukea kansallisen, alueellisen ja paikallisen sekä eri sektoreiden yhdyspinnoilla tapahtuvan tiedonhallinnan ja digitaalisten palvelujen kehittämisen yhteensovittamista ja palvelujen yhteentoimivuutta. 

Yhteentoimivuus toteutuu, kun toimijat, prosessit ja tietojärjestelmät kykenevät viestimään keskenään ja ymmärtävät toistensa tietoja yhtenevällä tavalla. Ihmisen näkökulmasta hyötyjen tulisi näkyä entistä parempina mahdollisuuksina edistää omaa ja läheisten hyvinvointia ja terveyttä helposti löydettävillä, esteettömillä ja vaikuttavilla digitaalisilla palveluilla.

STM pyytää kommentit kokonaisarkkitehtuurin luonnoksesta 4.8.2021 mennessä otakantaa.fi palveluun. Kommentit ovat julkisia ja ne otetaan huomioon kokonaisarkkitehtuurin kuvauksen valmistelussa.

Kommentin voi toimittaa kirjallisena osoitteeseen: sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33 00023 VALTIONEUVOSTO

Lisätietoja

erityisasiantuntija Minna Lohtander, [email protected]

Sivun alkuun