Hyppää sisältöön
Media

EU4Health-ohjelmasta voi nyt hakea projektirahoitusta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 3.3.2022 16.48
Uutinen

Euroopan terveysohjelman (EU4Health) ensimmäinen projektirahoitushaku vuodelle 2022 on auki 24.5.2022 saakka. Ohjelma tukee eurooppalaisia toimia, jotka edistävät väestön terveyttä ja ehkäisevät sairauksia sekä tukevat innovatiivisia, tehokkaita ja kestäviä terveydenhuoltojärjestelmiä. Ohjelma vastaa myös kriisivarautumisen ja -valmiuden haasteisiin.

Ohjelman rahoitusmuotoja ovat avustukset, palkinnot, hankinnat, projektit ja hankkeet. 

Vuoden 2022 ensimmäisessä projektirahoitushaussa on määritelty kahdeksan aihetta, joihin voi nyt hakea rahoitusta. Aiheina ovat mm. terveydenhuollon henkilöstön koulutus, syöpäseulonnat, tarttumattomien tautien ehkäisy ja mielenterveyden edistäminen. 

Rahoitusta haetaan suoraan komissiosta – infotilaisuus projektihauista järjestetään 10.3.2022

EU4Health-ohjelmasta voivat hakea rahoitusta terveysviranomaiset, sairaanhoitopiirit, terveysalan tutkimuslaitokset ja järjestöt. Hakijoiden on oltava oikeushenkilöitä. Projekteilla on oltava eurooppalaista lisäarvoa ja useimmiten niihin vaaditaan vähintään kolmen eri maan yhteistyötä.

Suoran hallinnon ohjelmana rahoituksen haku on keskitetty komissioon, josta rahoitusta haetaan suoraan komission määräämillä kriteereillä hakuilmoituksen ohjeiden mukaisesti. Tarkat hakukriteerit löytyvät hakuoppaasta sekä kunkin projektin hakutekstistä (työohjelma).

Komissio järjestää infotilaisuuden projektihauista torstaina 10.3.2022. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta siihen on rekisteröidyttävä etukäteen. 

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa EU4Health-ohjelman kansallisesta toimeenpanosta tiedottamalla alkaneista hauista ja tarjoamalla lisätietoa ohjelmasta.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Pirjo Pietilä-Kainulainen, STM, p. 0295163677, [email protected] 

Sivun alkuun