Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Uusi sanasto määrittelee sosiaali-, terveys- sekä työ- ja elinkeinoalojen yhteisten palvelujen käsitteitä

Sosiaali- ja terveysministeriö
17.1.2020 10.54
Uutinen

Hallituksen työkykyohjelma tavoittelee parempaa yhteistyötä osatyökykyisten palveluiden koordinointiin. Yhteinen ymmärrys käytettyjen käsitteiden sisällöstä helpottaa tätä työtä. Sanastotyötä päästään heti hyödyntämään sosiaali- ja terveysministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön yhteisen työkykyohjelman valmistelussa ja toteutuksessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö osallistui työ- ja elinkeinoministeriön ja Sanastokeskus TSK:n kanssa vuonna 2019 sanastoprojektiin, jossa laadittiin Sosiaali-, terveys- sekä työ- ja elinkeinoalojen yhteisten palvelujen sanasto. Sanastotyöhön osallistuivat myös Työterveyslaitos sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Sanastoprojektin tavoitteena oli laatia ministeriöiden yhteistyön näkökulmasta keskeisille palveluille harmonisoidut käsitekuvaukset ja määritellä käsitteet siten, että niitä voidaan hyödyntää esimerkiksi säädösvalmistelussa. Sanasto sisältää 34 käsitettä, joille annetaan suomenkieliset termit ja käsitekuvaukset. Sanaston käsitteet liittyvät palvelujen lisäksi suunnitelmiin ja henkilöihin.

Sanasto on saatavilla Sanastokeskuksen sivuilla:

Muita sosiaali- ja terveydenhuollon sanastoja

Sote-sanastot on verkkopalvelu, jossa julkaistaan sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa tarvittavia sanastoja.

Sipilän hallituksen maakunta ja sote-uudistuksen aikana käynnistettiin sote-sanaston laatiminen. Työ jatkuu Marinin hallituksen sote-uudistuksessa.

Lisätietoja

Ritva Liukonen, erityisasiantuntija, STM, p. 0295 163 278, [email protected]
Ritva Partinen, erityisasiantuntija, STM, p. 0295 163 330, [email protected]

Sivun alkuun