Hyppää sisältöön
Media

Lapsen oikeuksista julkaistu verkkokoulutuksia

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 16.2.2023 11.57
Tiedote

Lapsen oikeuksista on valmistunut eri alojen ammattilaisille räätälöity koulutuskokonaisuus. Ilmaiset, avoimet verkkokoulutukset sopivat kaikille, jotka työssään ovat tekemisissä lasten tai lasten asioiden kanssa. Koulutukset on toteutettu osana kansallisen lapsistrategian toimeenpanoa.

”Lasten kanssa ja lasten asialla työskentelevillä ammattilaisilla on tärkeä rooli lapsen oikeuksien toteuttamisessa. Koulutusten on tarkoitus auttaa heitä arjen työssään. Esimiehet ovat keskeisessä asemassa, sillä he voivat rohkaista koulutusten suorittamiseen osana työtä. 

Tätä ennen lapsen oikeuksien koulutusta ovat tarjonneet järjestöt ja heidän erinomainen työnsä on ollut hyvä lähtökohta verkkokoulutuksille. Niiden tekemiseen onkin osallistunut laaja joukko asiantuntijoita”, toteaa kansallisen lapsistrategian pääsihteeri Johanna Laisaari.

Lapsen oikeuksien verkkokoulutuksia on yhteensä 10, ja ne on suunnattu kaikille ammattilaisille, jotka tekevät suoraan lasten kanssa töitä tai tekevät töitä asioiden parissa, jotka vaikuttavat lasten arkeen. Lisäksi osa koulutuksista on suunnattu myös vapaaehtoistoimintaan, jonka parissa kohdataan paljon lapsia ja nuoria. Moduulit sisältävät tietoa lapsen oikeuksista ja työkaluja niiden edistämiseen. Koulutuskokonaisuus on suunnattu erityisesti ammattilaisille, mutta se on avoin kaikille lapsen oikeuksista kiinnostuneille. Koulutukset voi tehdä itse valitsemanaan ajankohtana ja niiden kesto on noin 30-60 minuuttia. Koulutukset on toteutettu yhdessä valtionhallinnon Kehittämiskeskus HAUS:n kanssa. 

Lisätietoja:

Kansallisen lapsistrategian pääsihteeri Johanna Laisaari, puh. +358 295 161 177, [email protected] 
Kansallisen lapsistrategian asiantuntija Laura Kuusio, puh. +358 295 163 352, [email protected] 
 
 

Sivun alkuun