Hyppää sisältöön
Media

Peruspalveluministeri Guzenina-Richardson: Sote-uudistuksen turvattava lähipalv

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.1.2013 10.07
Tiedote -

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson on tyytyväinen siihen, että sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä selvittänyt asiantuntijatyöryhmä pääsi työssään laajaan yhteisymmärrykseen ja kiittää työryhmää uutterasta työstään. "Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen on erittäin hankala ja vaativa kokonaisuus. Työryhmän loppuraportti antaa hyvät eväät uudistuksen seuraavaan vaiheeseen, jossa selvityshenkilöt hakevat alueellisia ratkaisuja ja vastauksia uudistuksen vielä avoinna oleviin kysymyksiin."

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä selvittäneen asiantuntijatyöryhmän loppuraportti valmistui 11.1.2013. Uudistuksen seuraavan vaiheen toteuttamiseksi sosiaali- ja terveysministeriö on marraskuussa 2012 asettanut selvityshenkilötyöryhmän, jonka tehtävänä on laatia alueelliset mallinnukset sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä erityisvastuualueittain. Selvityshenkilötyöryhmän toimikausi päättyy helmikuun lopussa.

"Selvityshenkilöiksi on nimetty sosiaalihuollon, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon parhaita asiantuntijoita Suomessa. He ovat olleet mukana myös palvelurakennetyöryhmässä ja tietävät työnsä vaativuuden", ministeri Guzenina-Richardson toteaa.

"Selvityshenkilövaihe on välttämätön näin laajassa ja kauaskantoisessa uudistuksessa. Onnistuakseen se on tehtävä yhteistyössä kuntienja alueiden kanssa alueelliset erityispiirteet huomioon ottaen. Selvityshenkilöiden työn valmistuttua kunnille annetaan vielä mahdollisuus lausua näkemyksensä heidän esityksiinsä", ministeri Guzenina-Richardson toteaa.

"Nyt ollaan turvaamassa lähipalveluja, parantamassa palvelujen laatua sekä vahvistamassa hyvinvoinnin tärkeää kivijalkaa, sosiaali- ja terveyspalvelujen yhdenvertaista saatavuutta koko maassa. Tämä edellyttää erilaisia ratkaisuja maan eri osissa. Esimerkiksi lähipalvelujen turvaaminen Pohjois-Suomessa vaatii erilaisia ratkaisuja kuin pääkaupunkiseudulla", ministeri Guzenina-Richardson painottaa.


Lisätietoja

erityisavustaja Erkki Papunen, p. 050 312 2332Muualla palvelussamme

Palvelurakenteen alueelliset selvityshenkilöt nimetty (Tiedote 23.11.2012)

Työryhmä: laadukkaat peruspalvelut edellyttävät laajan väestöpohjan (Tiedote 11.1.2013)

Maria Guzenina-Richardson
Sivun alkuun