Hoppa till innehåll
Media

Pitching, penningpriser och bättre tjänster

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 4.12.2017 15.03 | Publicerad på svenska 5.12.2017 kl. 16.22
Nyhet

På sidoevenemanget Slush, som ordnades av social- och hälsovårdsministeriet (SHM) torsdagen den 30 november, stoltserade man inte utan pitchade livligt.

SHM hade bjudit in uppstartsföretag, apptillverkare och producenter av hälso- och välfärdstjänster till evenemanget. Vid evenemanget pitchade och berättade myndigheterna vad de hade att erbjuda uppstartsföretag. Myndigheterna gav bland annat tips om hur uppstartsföretag bör gå till väga när det gäller att kontakta producenter av hälso- och välfärdstjänster. Dessutom berättade social- och hälsovårdsministeriet, Folkpensionsanstalten och Institutet för hälsa och välfärd om Datalagret för egna uppgifter.

Evenemanget kulminerade i den planeringstävling som SHM inlett för apputvecklare. I tävlingen för apputvecklare söker man nya slags appar som utnyttjar Datalagret för egna uppgifter. En finansiering på totalt 500 000 euro har reserverats för vinnarna av tävlingen.

Syftet med evenemanget var bland annat att främja möjligheterna att lyckas på internationella marknader för finländska uppstartsföretag inom hälso- och välfärdsbranschen samt att trappa upp samarbetet mellan serviceproducenterna och uppstartsföretagen.

Målet är att evenemanget ska inspirera till att det skapas nya elektroniska hälso- och välfärdstjänster. Ett av målen med social- och hälsovårdsreformen är att elektroniska tjänster ska förbättra social- och hälsovårdstjänsterna för användarna samt främja välbefinnandet.

Evenemanget ordnades av SHM, Institutet för hälsa och välfärd, Folkpensionsanstalten, Arbetshälsoinstitutet (TTL), HealthSpa och Kanta-tjänsterna.

Fotografier och videor från evenemanget

​​Opening: Welcome to Finland – The world’s best platform for Health Tech innovations

Practical tips for collaboration with healthcare and welfare organizations

Kanta ecosystem and Kanta PHR for a start-up: why you should join, and how?

Collaboration proposals to startups: reverse pitch

Winners of the reverse pitch announced and awarded

Hyvinvointihack & THL Health Profile Hack prize ceremony

Elements of successful collaboration with startups

Health and wellbeing app design competition

Tweetar om evenemanget

Ytterligare information

Planeringstävlingen

Anna Kärkkäinen, specialsakkunnig, SHM, tfn 02951 63381, [email protected]

Allmänt om evenemanget

Jukka Lähesmaa, specialsakkunnig, SHM, tfn 02951 63139, [email protected]

Tillbaka till toppen