Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

STM ja THL tiedottavat
Koronavirusepidemia hidastuu Suomessa edelleen

Sosiaali- ja terveysministeriö
11.6.2020 10.00
Tiedote 146/2020

Tänään 11.6.2020 julkaistun arvion mukaan koronavirusepidemia jatkaa hidastumistaan verrattuna edellisten kahden viikon tilanteeseen. Viikoittain tartuntatautirekisteriin ilmoitettavat tapausmäärät ovat edelleen laskeneet huomattavasti.

Tällä hetkellä arvioitu viruksen tartuttavuusluku on 0,70 – 0,80. Tämä tarkoittaa, että Suomessa koronavirusepidemia on hiipunut jo pitempään.

Kahdentoista sairaanhoitopiirin alueella ei ole todettu uusia tapauksia viimeisimmän seurantajakson (1.-7.6.) aikana.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut kahden viikon takaisesta lisää. Yliopistosairaaloiden erityisvastuualueilla COVID-19 sairaalahoidon tilanne on hyvin rauhallinen. Tehohoidon kapasiteetti ei ole missään vaiheessa ylittynyt.

Laboratorioiden koronaviruksen testauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 13 000 näytettä päivässä. Viimeisellä seurantajaksolla (1.-7.6.) koronavirustestejä on tehty vähemmän kuin edeltävillä viikoilla. Positiivisten näytteiden osuus on pysynyt runsaassa yhdessä prosentissa kaikista otetuista näytteistä.

Suomessa on tavoitteena testata kaikki, joilla epäillään akuutin vaiheen koronavirustartuntaa. Siksi testiin hakeutumista ja koronavirustestausta suositellaan matalalla kynnyksellä.

Koronavirustaudista parantuneita arvioidaan Suomessa olevan noin 6 200.

Tänään julkaistu tilannearvio sekä aiemmat tilannekuvat ovat THL:n sivuilla:

Koronavirusepidemian torjuntaan pyrkivän Suomen hybridistrategian vaikuttavuutta seurataan epidemiologisten, lääketieteellisten ja toiminnallisten mittareiden avulla. Strategian avulla pyritään estämään viruksen leviämistä yhteiskunnassa, turvaamaan terveydenhuollon kantokyky ja suojelemaan erityisesti riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä.
STM ja THL tuottavat kerran viikossa tilannearvion epidemian tilasta sekä valtakunnallisesti että alueellisesti.

Lisätietoja:

Johtava asiantuntija Jussi Sane, [email protected] (epidemiatilanne)
Professori Kari Auranen, [email protected] (ennustemallit)
Strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, [email protected] (tilannekuva- ja mallinnusryhmä)

Tillbaka till toppen