Hyppää sisältöön
Media

Työsuojeluvalvonnan tietojärjestelmätoimittajana jatkaa Gofore Oyj

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.4.2021 14.02
Tiedote 113/2021

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Gofore Oyj ovat tehneet sopimuksen työsuojeluhallinnon Vera tietojärjestelmän ylläpidon ja kehityksen asiantuntijatehtävistä.

Sopimus kattaa asiantuntijapalveluita, jotka liittyvät erilaisten IT-palveluiden sekä tietojärjestelmien suunnitteluun ja hallintaan, kehitykseen ja ylläpitoon sekä tietoturvaan ja omaisuuden hallintaan.

Työsuojeluhallinnon Vera-tietojärjestelmä on työsuojelutarkastajien käyttöön rakennettu tietojärjestelmä, jolla tuotetaan tarkastuskertomukset. Verassa on työsuojeluvalvonnan keskeinen tieto. Vera otettiin käyttöön vuona 2011, ja tähän mennessä sillä on tehty jo yli 200 000 tarkastuskertomusta. 

Tietojärjestelmään on tallennettu työsuojeluvalvonnan tarkastettavat asiat, mallitekstejä sekä työnantajan velvoitteisiin liittyvät säädösviitteet. Näiden avulla työpaikat saavat laadukkaita viranomaisasiakirjoja, tarkastuskertomuksia tarkastuksista.

Vera-järjestelmä on saanut nimensä Pohjoismaiden ensimmäisen työsuojelutarkastajana toimineen naisen Vera Hjeltin mukaan. 

Lisätietoja

erityisasiantuntija Teija Inkilä, p. 0295 163 484, [email protected]

Sivun alkuun